Een magisch einde aan je bruiloft « Huwelijk

Een magisch einde aan je bruiloft

Een onduidelijk einde van jullie trouwfeest zorgt voor verwarring bij je gasten. Zorg er dus voor dat iedereen weet wanneer het feest afgelopen is.

Afsluiten met een knaller

Een spectaculaire ‘knaller’ zorgt voor een bijzonder einde en voorkomt dat het feest als een nachtkaars uit gaat. Denk aan een vuurwerkshow of het oplaten van (biologisch afbreekbare) wensballonnen. Ook het traditioneel gooien van het bruidsboeket kan een mooie afsluiter zijn.
Einde van de bruiloft
Foto: Stijlimpuls Fotografie

Uitzwaaien

Extra leuk is een afscheid in groepsverband. Hierbij passeert het bruidspaar bij het verlaten van het feest al hun dierbaren, die aan beide kanten van het looppad staan opgesteld. Vaak hebben de gasten iets feestelijks bij zich, zoals sterretjes, glow sticks of bellenblaas. Ook het strooien van confetti, bloemblaadjes of rijst zorgt voor een bijzonder (foto)moment.

Tip! Willen jullie het feest niet steeds onderbreken, wanneer er gasten afscheid komen nemen? Laat dit dan weten via bijvoorbeeld de ceremoniemeester of met een leuke spreuk op de uitnodiging of bij de mand met bedankjes. Zo geef je op een vriendelijke manier aan dat handen schudden niet nodig is.
Einde van de bruiloft
Foto: Miriam Schouten Fotografie

Muziek en bubbels

Duidelijker kan bijna niet; vlak voor het einde van het feest deel je de champagne uit en pak je de microfoon voor een korte bedankspeech. Nadat er is geproost, wordt er vaak nog een laatste nummer gedraaid. Dit kan een liefdesliedje zijn, maar ook een feestelijk ‘Hoogste tijd’ van André Hazes of ‘Proosten’ van Guus Meeuwis.

Smakelijk

In sommige streken is het 'oprot broodje' (aardiger bedoeld dan het klinkt) een begrip, maar ook een warme hap tegen sluitingstijd gaat er vaak goed in. Naast dat je gasten vast nog wel iets lusten voor ze in de auto stappen, is ook meteen duidelijk dat het feest afgelopen is.

Sneak out

Tot slot misschien de gouden tip voor jullie. Je bedankt je gasten vaak al met een trouwbedankje, dus waarom nog een uitgebreide bedankspeech. Knijp er gewoon lekker tussenuit voor een romantische huwelijksnacht en laat je gasten feestend achter met de alwetende ceremoniemeester en band of dj.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Brigitte Ruijtenbeek Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een magisch einde aan je bruiloft

Vermaak tijdens jullie bruiloft

Photobooth huren voor jullie bruiloft

Een bruiloft vieren met een silent disco

Gerelateerde bedrijven