Een bruiloftslunch bij je thuis organiseren: 5 handige tips « Huwelijk

Een bruiloftslunch bij je thuis organiseren: 5 handige tips

Zo kun je jouw gasten al helemaal in de sfeer laten komen en lopen de kosten toch niet al te ver op. 5 tips om een lunch op je trouwdag te organiseren.

 

1. Denk ook aan de details bij het eten

Je wilt je gasten natuurlijk wel verwennen op je trouwdag. Daarbij is het dan ook belangrijk om aan de details te denken. Met de beste Espressomachine zet je echt lekkere koffie. Zorg voor limonade voor de jongere bezoekers. Op Zelfkoffiezetten.nl kun je inspiratie opdoen over koffie, maar ook over andere dranken. Denk aan beleg, maar ook aan boter. Zelf koffie zetten of broodjes smeren is trouwens een no go op je bruiloft, dus zorg ervoor dat je broers of zussen of een aantal vrienden of vriendinnen aan het werk zet!
 

2. Zorg voor een gezellige sfeer

Of je nu in de winter of in de zomer trouwt, zorg ervoor dat er een gezellige sfeer heerst op de locatie die jij in gedachten hebt voor je bruiloftslunch. Wellicht houden jullie een tuinfeest of trouw je in de winter en ga je voor een schuur of andere ruime locatie. Welke locatie het ook wordt, de aankleding doet alles. Zorg in de winter voor sfeervolle verlichting, want ook overdag kan het soms zomaar schemerig zijn. Kies bovendien decoratie die helemaal bij jullie stijl past. Misschien hebben jullie zelfs wel een thema gekozen voor je bruiloft?
Tafeldecoratie bruiloft


3. Maak er een lopend buffet van

Wil je meteen een lekker ontspannen sfeer creëren, waarbij iedereen zich op het gemak voelt? Dan is een lopend buffet een prima optie. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat je jezelf en anderen veel werk bespaart. Tenslotte is het een soort vorm van ‘zelfbediening’ en kunnen je gasten voor zichzelf opscheppen. Dat maakt het ook meteen ontspannen voor iedereen, want ieder kan nemen wat hij of zij graag lust en precies in de juiste hoeveelheid. Bovendien kun je zo een brede selectie aan eten aanbieden, van salade tot broodjes en van vlees tot vis.
Lunch tijdens bruiloft


4. Las eventueel een receptiemoment in

De receptie is doorgaans ’s avonds en soms komen er dan ontelbaar veel gasten. Wil je dat een beetje verdelen en voldoende tijd aan je daggasten besteden? Dan kun je ervoor kiezen om al tijdens de lunch een receptiemoment in te plannen voor je daggasten. Dan heb je die speeches alvast gehad en kun je iedereen ook alvast de gelegenheid geven om jullie te feliciteren. Dat geldt natuurlijk alleen als jullie de lunch op een later moment plannen dan het burgerlijk huwelijk. 


5. Ga je voor een tafelschikking? Houd het dan persoonlijk

Wil je lunchen aan een lange tafel en geef je daarbij liefst iedereen van tevoren een plekje? Zoiets hoeft helemaal niet betuttelend te zijn, het kan soms zelfs juist een goed idee om voor een tafelschikking te zorgen. Zo blijft er nooit iemand over en kun jij mensen die goed bij elkaar passen bij elkaar aan de tafel plaatsen. Zorg dan wel voor persoonlijke naamkaartjes of schrijf voor iedereen een persoonlijke boodschap. 
 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Cocktailijsjes op jullie bruiloft

Tips voor bruiloft catering: creëer een onvergetelijk culinair festijn

Kies de beste horeca koelkast voor een onvergetelijke buitenbruiloft

Gerelateerde bedrijven