Tips voor een feestje in je achtertuin « Huwelijk

Tips voor een feestje in je achtertuin

Je kunt een feestje in je achtertuin extra gezellig maken door een aantal tips te volgen. Benieuwd wat deze tips zijn om er een onvergetelijke avond van te maken? Je leest het in dit artikel.

Droog feestje

Het zal niet gauw voorkomen dat het net op die dag dat jij een feestje organiseert, het de hele avond regent, maar toch is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je feestje in het water valt, dus is het belangrijk om een aantal preventieve maatregelen te nemen. Met het plaatsen van een tent of een prieel met zijwanden neem je het zekere voor onzekere. Hierdoor zorg je ervoor dat als het gaat regenen, het feestje door kan blijven gaan. Daarbij zorgt een partytent voor een plek met warmte, ideaal als het bijvoorbeeld ‘s avonds wat sneller afkoelt. Het plaatsen van een partytent of prieel hoeft niet eenmalig te zijn. Als je er een aanschaft, kun je er vaak nog jaren van genieten en deze gebruiken voor feestjes in de toekomst.
Trouwfeest in de tuin

Maak een playlist

Wat is nou een feestje zonder muziek. Voor de meeste mensen is het belangrijk dat er op een feestje leuke en gezellige muziek gedraaid wordt. De keuze voor de muziek is volledig afhankelijk van de mensen die op het feestje komen. Zorg daarom dat je van te voren goed de gastenlijst bekijkt, zodat je weet welke muziek gangbaar is. Wil je ervoor zorgen dat de mensen op je feestje ook hun zegje hebben in de muziek? Maak dan een korte afspeellijst in het begin en werk daarnaast met verzoeken. Op deze manier komt iedereen zijn favoriete nummer een keer in de avond voorbij.

Bedenk een thema

Een idee om je feestje meer kleur te geven, is door er een thema aan te hangen. Hierbij kun je denken aan een dresscode, maar je kunt ook next level denken door de muziek en de hapjes helemaal af te stemmen op het thema. Een goed voorbeeld van een thema met warme zomeravonden is hawaï. Laat mensen in een kleurrijke blouse komen met als toevoeging hawaï kransen en draai vervolgens tropische muziek om te zorgen voor een geslaagd themafeest.
Trouwen in de achtertuin

Zorg voor lekkernijen en drankjes

Een feestje zonder drankjes en lekkernijen kun je vaak geen feestje noemen. Je hoeft geen 3-gangen diner te organiseren. Met snacks en chips-achtige versnaperingen zit je vaak al goed. Wat betreft drankjes kun je gaan voor basic met bier en wijn, waarbij het toevoegen van wat lekkere cocktails op het feestje vaak wel op gejuich kan rekenen.

Het organiseren van een tuinfeestje kan een uitdaging zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent en schaf de materialen en tuinaccessoires aan die je nodig hebt. Met de tuinaccessoires van vidaXL bijvoorbeeld, ben je voorbereid op ieder tuinfeestje.

Foto boven: Jonathan Borba via Pexels.com

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

Een veganistisch bruiloftsdiner? Zo doe je dat!

Zo vind je de perfecte locatie voor je huwelijk

Hoe verzorg je de garderobe tijdens jouw huwelijk?

Gerelateerde bedrijven