IJs op je bruiloft « Huwelijk

IJs op je bruiloft

Veel mensen trouwen het liefst in de zomer. Je kunt dan lekker veel buiten zijn, de meeste bloemen staan prachtig in bloei en de gasten zijn gegarandeerd vrolijk. Daarnaast geeft een zomerbruiloft ook nog eens extra mogelijkheden. Zo kun je ook met het menu kun je veel leuke dingen doen in de zomer. Wat dacht je van vers fruit, als aardbeien en meloen, of heerlijke zomersalades. En ijs natuurlijk.

IJskar

Er zijn in Nederland diverse ijscokarren beschikbaar voor bruiloften en evenementen. Denk aan ambachtelijk, vers ijs in diverse smaken, maar ook softijs, milkshakes, sorbets en wafels met ijs zijn mogelijk. Om je vingers bij af te likken en het staat nog leuk ook, zo'n ijscowagen op je bruiloft!

Dessert met ijs

Een heerlijk diner vraagt om ijs als dessert. Bijvoorbeeld een waar ijsbuffet, zodat je gasten zelf kunnen kiezen voor hetgeen zij lekker vinden. Met meerdere smaken, soorten fruit, kleurrijke toppings en verschillende hoorntjes, bakjes en glazen om het in te scheppen. Helemaal feestelijk!

IJscocktails

Giet je favoriete cocktail in een ouderwets ijsvormpje, een nachtje in de vriezer en voilà! Net iets anders dan een gewone cocktail en extra verkoelend voor dat bruidspaar dat deze zomer een hittegolf weet te treffen.

Waterijsjes

Maak voor de kinderen waterijsjes van frisdrank en doe er voor de lol eens een paar vrolijk gekleurde, eetbare bloemetjes in. Ook leuk voor de jonge bezoekers: een softijsapparaat of misschien een slush puppy machine voor felgekleurde ijsdrankjes.

IJs als koeler

Natuurlijk heb je naast ijsco's om te eten, ook ijs voor meer praktische doeleinden. Vieren jullie een losse buitenbruiloft? Overweeg dan eens een kruiwagen of bak met ijsblokjes, om bijvoorbeeld de drankjes in koud te houden. Makkelijk en een leuk gezicht. Ook ideaal voor een hippe festival-bruiloft!

Tip! Leg de eetbare bloemetjes (online te bestellen) ook eens voorzichtig in ijsblokjesvormpjes, giet hier langzaam koud water op en zet ze enkele uren in de vriezer. Doe de originele ijsblokjes in een cocktail of kan met water en klaar! Qua kleuren helemaal aan te passen op het bruiloftsthema!

Door Rinske van Rootselaar

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

Zo vind je de perfecte locatie voor je huwelijk

Hoe verzorg je de garderobe tijdens jouw huwelijk?

Cocktailijsjes op jullie bruiloft

Gerelateerde bedrijven