Passende schoenen bij je trouwpak « Huwelijk

Passende schoenen bij je trouwpak

Daarom is de klassieke schoen voor de bruidegom elegant, voornaam en eerder terughoudend qua kleur en vorm. Maar welke herenschoenen zijn nu eigenlijk geschikt voor een bruiloft?

Formeel en elegant

Volgens de etiquette is het eenvoudig: hoe feestelijker de gelegenheid, des te formeler de schoenen. Een zwarte oxford is ideaal voor een bruiloft, want dankzij zijn klassieke en terughoudende snit straalt hij pure elegantie uit. Bovendien past hij prima bij het klassieke, zwarte trouwpak. Voor een bruiloft kies je het best voor een schoen zonder gaatjespatroon, want versieringen geven de schoen een luchtiger karakter.

Daarom zijn ook vele exotische leersoorten zoals roggenleer of krokodillenleer niet geschikt voor een bruiloft. Ga liever voor terughoudende elegantie, dat ziet er vaak beter uit. Erg mooi en helemaal volgens de regels van de etiquette zijn een plain oxford (geheel zonder versieringen) of een cap toe oxford (met naad op de neuskap).

Kleur en stijl

Tegenwoordig kiezen steeds meer paren voor een minder formele bruiloft. Niet elke bruid houdt van een traditionele stijl met witte of ivoorkleurige bruidsjurk, en ook de bruidegom draagt steeds vaker een andere kleur dan zwart. Dat betekent natuurlijk niet dat alle kleurencombinaties zijn toegestaan. Schoenen en pak moeten qua kleur en stijl op elkaar afgestemd zijn. Een zwart pak met bruine schoenen of omgekeerd is een no-go. Onderaan in dit artikel vind je een aantal tips voor een geslaagde combinatie van trouwpak en schoenen. Let ook op je riem: hij moet dezelfde kleur hebben als je schoenen en uit hetzelfde materiaal gemaakt zijn.

SHOEPASSION.nl

Voor welke stijl je ook kiest, bij SHOEPASSION.nl vind je de perfecte schoen voor je trouwpak. Het Duitse bedrijf, dat werd opgericht in 2008, laat in Spanje hoogwaardige, Goodyear genaaide schoenen van Frans kalfsleer produceren. De schoenen worden door vakkundige ambachtslieden met de hand gemaakt en zijn 100% made in EU. Omdat SHOEPASSION zijn schoenen online verkoopt en tussenhandelaars en merktoeslagen wegvallen, profiteer je als klant van erg faire prijzen.

Dankzij de verschillende leesten in meerdere categorieën vindt elke gentleman perfect zittende schoenen die precies bij zijn smaak en stijl passen. Je schoenen zijn binnen de vier werkdagen bij je thuis en retourneren is kosteloos. In de fraaie collectie herenriemen kun je meteen de passende riem bij je schoenen uitzoeken. Zo wordt het plaatje compleet en kan de dag beginnen!

Tips!

TrouwschoenenTrouwschoenen
Stijl bruiloft: klassiek
Kleur trouwpak: zwart of grijs

TrouwschoenenTrouwschoenen
Stijl bruiloft: landelijk, zomers, jazz, jaren '20
Kleur trouwpak: donkerblauw, grijs, beige of wit 

TrouwschoenenTrouwschoenen
Stijl bruiloft: landelijk, modern
Kleur trouwpak: donkerblauw, grijs of donkerbruin

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Trends in trouwpakken 2024

Gerelateerde bedrijven