Een hoed op je bruiloft « Huwelijk

Een hoed op je bruiloft

Naast de sluier zie je het niet zoveel meer, hoofddeksels op een bruiloft. Maar een mooie hoed of een groot haarsieraad is verre van ouderwets. Steek het in een nieuw jasje of koop een hip exemplaar en schitter op jullie grote dag.

Soorten

Hoeden zijn er in allerlei verschillende stijlen, soorten en maten en kunnen zowel chique als trendy zijn. Hiervoor kun je terecht bij de gerenommeerde bruidsmodezaken, maar je kunt je hoed ook exclusief laten maken bij een hoedenmaker of couterier. Daar kunnen ze je ook goed adviseren.

Wanneer je een hoed net too much vindt, is een mooi haarsieraad ook een idee. Ook die kun je in verschillende materialen en kleuren vinden.

De gasten

Vinden jullie het leuk als alle dames iets op hun hoofd hebben tijdens de bruiloft, dan is het handig om dit op de uitnodiging aan te geven. Het kan voor een erg vrolijk en kleurrijk plaatje zorgen.

Je mag er als gast ook zelf voor kiezen om een hoed te dragen. Het handige aan een hoed is dat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Ook als je hem maar zelden draagt, kun je hem voor speciale gelegenheden weer tevoorschijn toveren, want een goede hoed blijft mooi.

Een nadeel kan zijn, dat je hem wel op moet houden als je er eenmaal voor gekozen hebt. Onder een hoofddeksel houd je je kapsel namelijk zelden mooi, dus in principe is een hoed voor de hele dag.

Tip! Een hoed of (glittend) haarsieraad past uitstekend bij de Great Gatsby Wedding-trend of een Vintage-bruiloft.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Couturecolorado.com

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Op zoek naar Bijzondere Trouwringen?

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Unieke trouwringen

Sieraden: de finishing touch voor jouw outfit

Gerelateerde bedrijven