Vereeuwig de mooiste dag uit je leven met deze bijzondere technieken « Huwelijk
Large_trouwfoto_jorikalgrafotografie_ophangsysteem

Vereeuwig de mooiste dag uit je leven met deze bijzondere technieken

Wist je dat bepaalde locaties restricties opleggen wat betreft het maken van foto’s? Het is dus heel belangrijk om van tevoren te checken of er foto’s gemaakt mogen worden op de locaties die jij op het oog hebt. Hierbij moet je niet alleen denken aan de kerk, maar ook aan het gemeentehuis of zelfs je feestlocatie. Zorg dat je goed voorbereid bent!

Leg jullie gevoel erin

Hoewel het misschien niet echt een techniek is, valt het wel onder de belangrijkste voorwaarden voor sprekende foto’s. Leg jullie gevoel erin! Alleen dan zal de foto echt stralen. En dat is wel wat je wilt, toch? Kies voor een trouwfotograaf waar jullie je goed bij voelen, zodat er straks op de foto’s vanuit het hart gelachen wordt!

Geef de foto’s een mooie plaats

Het is toch zonde als je foto’s hebt laten maken en je kijkt nog maar één keer per jaar het album in? Kies daarom de mooiste foto’s van jullie gelukkige dag uit en hang die op. Daarbij kun je voor heel vernuftige foto ophangsystemen kiezen. Zo komen jullie foto’s het best tot hun recht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi fotosysteem met rail?
Foto's ophangen

Zorg voor de juiste lichtval

Soms is het nodig om de natuur een handje te helpen. Lichtval is heel belangrijk op een foto. Natuurlijk kun je dan op elke plaats foto’s maken, maar oog voor detail is juist zo belangrijk. Een bijzondere techniek hierbij is bijvoorbeeld om een plaats met een mooie schaduwwerking te kiezen. Zo kun je het accent juist daar leggen waar jij het wilt hebben als fotograaf. 

Ga voor een afwisselend decor

De omgeving doet veel met foto’s. Houd er rekening mee dat het decor afwisselend is. Het is niet alleen leuk om foto’s te nemen bij het stadhuis of de kerk, maar ook in de natuur. Dan heb je een zeer afwisselend fotoboek. Bovendien kun je deze foto’s ook leuk combineren in een wissellijst of een collage aan de wand.

Ga voor een ‘hot shot’

Het mooiste moment is misschien wel als jullie elkaar net jullie ja-woord hebben gegeven. Dat zie je meteen aan jullie gezichten. Onbeschrijfelijk geluk, maar dat kun je juist heel mooi vangen in beelden. Instrueer je fotograaf van tevoren goed, dat dit moment niet vergeten wordt!
Trouwfotograaf Jorik Algra

Vergeet je gasten niet

Het komt wel eens voor dat er gasten zijn die na afloop van de dag zeggen: ‘Wij hebben geen foto samen met jullie!’ Zonde, want die dag beleef je maar één keer. Zorg er dus voor dat er een checklist is en dat je zeker weet dat je met alle gasten een leuk fotomoment hebt gehad.

Trouwfoto’s: Jorik Algra Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_trouwfoto_dzidrafotografie_maastricht

Dit kun je doen met je trouwfoto's

Large_trashthedress_fotoshoot

Hoe werkt een 'trash de dress' fotoshoot?

Large_trouwfoto_instagram

Hoe (picture) perfect is jouw bruiloft?

Large_bruidsjournalist

De Bruidsjournalist schrijft jullie eigen bruidsverhaal!

Gerelateerde bedrijven