Hoe kies je de juiste fotograaf? « Huwelijk

Hoe kies je de juiste fotograaf?

Meteen de nummer één tip: bezuinig niet op een fotograaf. Hij of zij is één van de belangrijkste onderdelen van de bruiloft, omdat het om een herinnering gaat voor de rest van jullie leven. Je krijgt spijt als je dit over laat aan iemand die er weinig verstand van heeft.

Bepaal je stijl

Bekijk veel foto's op Pinterest, in tijdschriften en op wedding evenementen of websites. Op die manier krijg je een beter idee van wat je mooi vindt en kun je gemakkelijker een fotograaf vinden die je aanspreekt. Houd je van puur of enorm bewerkt, van stoer of idyllisch, perfect gestyled of juist wat rommeliger, rauwer of met humor?

Gevonden!

Denk je jullie fotograaf gevonden te hebben, check dan eerst wat zijn of haar ervaring is met bruiloften. Een stijl kan je heel erg aanspreken, maar een bruiloft fotograferen is een vak apart en niet met andere evenementen te vergelijken.

Tip! Een persoonlijke klik is belangrijk. Boek dus nooit een trouwfotograaf zonder dat je hem of haar eerst hebt ontmoet.

Tot slot is het natuurlijk essentieel dat jullie fotograaf kan op de datum die jullie hebben uitgekozen. Ook wil je misschien nog een 'love shoot' doen van te voren, zodat je hem of haar daadwerkelijk in actie kan zien. Op tijd boeken is vaak dus wel nodig.

Wanneer alles geregeld is en jullie de perfecte fotograaf hebben gevonden is het van belang om door te spreken wat jullie precies willen, maar ook om het op een bepaald punt los te laten en vertrouwen te hebben in de persoon die jullie hebben gekozen. Dat is ten slotte niet voor niets!

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Eric Smeets Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruidsvideografie een vak apart

Bruidsreportage is vakmanschap

Alles over het trouwalbum

Trouwfoto's met een knipoog

Gerelateerde bedrijven