Trouwen in de sneeuw « Huwelijk
Large_trouwen_sneeuw_oostenrijk

Trouwen in de sneeuw

Hierbij wat tips om van jullie droomdag in de sneeuw een dag om nooit te vergeten te maken. Mocht je na het lezen van het onderstaande denken; is het gesloten huwelijk dan wel geldig in Nederland? Dan is het antwoord jazeker! Het enige dat je na terugkomst nog moet doen, is jullie huwelijksakte laten inschrijven bij je gemeente. Meer informatie nodig? Kijk dan hier.
Trouwen in Oostenrijk

Selecteer jouw droomlocatie

In de verschillende wintersportlanden zijn meer dan genoeg mooie plekken om te trouwen. Zoek een keer op ‘trouwen in de sneeuw’ en een palet aan mogelijkheden opent zich. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld het Museum in St Anton en de Hohe Mut. Welke locatie je kiest is mede afhankelijk van het aantal mensen dat je wilt gaan uitnodigen. Dit zijn ook meteen de mensen die je informeert zo gauw de locatie bekend is.

Gebruik hun expertise

Grote kans dat op de locatie die jullie kiezen, vaker bruiloften zijn gehouden. Maak daar gebruik van. Door deze bruiloften hebben de gastvrouw en -heer van de locatie namelijk al de nodige ervaring opgedaan met verschillende fotografen, bakkers, bloemisten, nannies en DJ’s. Dit zorgt ervoor dat zij jullie hier goed in kunnen adviseren.
Trouwen in Oostenrijk

Extra vakantie

Om alles te regelen ga je de zomer voor je bruiloft reeds een keer op vakantie naar de plaats waar de locatie ligt. Dit is niet alleen leuk omdat je zo de plek al goed leert kennen, daarnaast zorgt het ervoor dat je al heel wat praktische zaakjes kunt regelen. Maak op basis van het lijstje dat je hebt gekregen van de locatie afspraken met de bakker, fotograaf etc. zodat je ook zelf kunt beoordelen of ze aan jouw standaard voldoen. Zo ja, dan kun je meteen afspraken maken.

Een draaiboek

Verschillen in taal en cultuur kunnen zorgen voor onduidelijkheden. Zo is het in Oostenrijk heel gewoon om de taart pas rond middernacht te eten en zit de ceremonie ook iets anders in elkaar. Door dit voor kort voor jullie zelf uit te schrijven (het liefst in het Duits of Engels) en te bespreken met de betrokkenen, zoals bijvoorbeeld de ambtenaar en de bakker, voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan als het gevolg van cultuurverschillen.

Maak het persoonlijk

Net zo als bij elke bruiloft geldt ook bij een bruiloft in de sneeuw, hoe persoonlijker hoe leuker. Wil je alle gasten een persoonlijk sieraad met een bijzondere betekenis te geven, punsch/gluhwein bij de ontvangst of een koortje je toezingt als je trap afloopt? Alles is mogelijk en ook hier heeft de locatie mogelijk wel ideeën voor.
Trouwen in Oostenrijk

Door Geertjan Weijman

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_huwelijksreizen_amsterdam

Karin’s Choice – Honeymoon Hotspots: van romantische boutique hotels tot exotische luxe villa’s

Large_1

Complete privacy met een privé villa op de huwelijksreis

Large_trouweninfrankrijk

Een vliegende start vanaf Schiphol

Large_eliza

Huwelijksreis naar Griekenland

Gerelateerde bedrijven