Trouwen in Sri Lanka « Huwelijk

Trouwen in Sri Lanka

Altijd al willen trouwen op een prachtig strand? De stranden van Sri Lanka zijn de perfecte locatie voor een relaxte en onvergetelijke bruiloft. Een breed scala aan hotels, resorts en villa’s op het eiland, bieden alles voor de perfecte strandbruiloft. Zelfs een ritje op een olifant behoort tot de mogelijkheden. Ook in de jungle vind je verschillende unieke trouwlocaties, hier krijg je een ceremonie met een bijzondere, natuurlijke en kalme sfeer.
Trouwen op Sri Lanka

Wereldwonder

In Sri Lanka kun je een heleboel zien en doen. Bezoek de historische steden Anuradhapura, Polonnaruwa en Digamadulla of ontdek één van de acht wereldwonderen: het eeuwenoude stenen fort Slglriya. Liever iets anders? Ga op safari en spot de bijzondere wilde dieren van Sri Lanka, zoals olifanten, luiaards en luipaarden. Er zijn nog veel meer avontuurlijke tours te doen, zoals walvis spotten. Maar met zonnen op een van de pure stranden is natuurlijk ook niks mis.

Wettelijke vereisten

Als jullie in Sri Lanka willen trouwen, moet je zowel jullie paspoorten als jullie geboorteaktes overleggen aan de griffier van de regio waar je wilt trouwen. Daarnaast moet je minimaal vier dagen voordat je daadwerkelijk gaat trouwen aanwezig zijn in Sri Lanka. Wil je dat je huwelijk ook in Nederland geldig is? Laat je buitenlandse huwelijksakte legaliseren door de autoriteiten van Sri Lanka. Vervolgens moet de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordiging van Sri Lanka het voor Nederland legaliseren. In Nederland kun je je huwelijksakte dan inschrijven in het Nederlandse register.

Het weer

Hebben jullie Sri Lanka uitgekozen vanwege het weer? Let dan op! Door het tropische klimaat, verschilt het weer in Sri Lanka behoorlijk. Het land kent twee moessonperiodes: de ‘yala’ (zuidwestmoesson) die heerst tussen mei en september. De tweede moessonperiode is Maha (noordoostmoesson) en waait tussen oktober en februari. In beide periodes kun je veel neerslag verwachten. De beste tijd voor je bruiloft is dus tussen februari en maart. Houdt sowieso de weersverwachting goed in de gaten voor de regio waar jij je bruiloft gepland hebt. In de verschillende gebieden van Sri Lanka kan het compleet ander weer zijn.

Munteentheid

De officiële munteenheid van Sri Lanka is de Roepie. Het valutateken is SLR. Omgerekend is één 1 euro ongeveer 165 Roepie. 

Meer weten over Sri Lanka? Bekijk www.corendon.nl/sri-lanka

Wieswanand zei:

Graag wil ik in contact komen met Sri Lanka bruid

Reageren

Gerelateerde artikelen

Maak een verre huwelijksreis om nooit te vergeten…

Op huwelijksreis naar Lapland en Noord-Noorwegen

Karin’s Choice – Honeymoon Hotspots: van romantische boutique hotels tot exotische luxe villa’s

Op huwelijksreis naar Malta

Gerelateerde bedrijven