De bruidsmode trends voor 2023 « Huwelijk

De bruidsmode trends voor 2023

Het goed zittende donkerblauwe of grijze pak doet het na al die jaren nog altijd goed. Een smoking kan ook als je je daar prettig in voelt. Die kan zowel zwart of wit zijn. Een witte smoking is vooral leuk als de bruid geen wit draagt maar bordeauxrood, paars of misschien wel blauw. Als je met een man trouwt kunnen jullie allebei in een smoking trouwen, maar het is ook prima om beiden een eigen stijl en smaak te kiezen qua trouwpakken. Jullie zijn tenslotte een stel en geen tweelingbroers.
Trends in bruidsmode

Wat draagt de bruid?

De 2023 trends als het gaat om bruidsjurken zijn heel verschillend. Er is een trend om terug te gaan naar de jaren 80. Niet als het gaat om schoudervullingen, gelukkig. Maar wel met mooie jurken met blote schouders. Verder zijn strikjes en lintjes helemaal hip. Qua kleur kan er veel. Felle kleuren, pasteltinten maar ook het traditionele wit zal nooit uit de mode raken. Als het bruidspaar uit twee dames bestaat dan kunnen jullie beiden voor dezelfde kleur kiezen maar een model dat past bij je figuur. Maar de één in het wit en de ander in een gekleurde jurk is natuurlijk ook een optie. En er is ook helemaal niets mis met een vrouw in een broekpak of smoking. Gelukkig kan vandaag de dag gewoon alles.
Trends in bruidsmode

Kies je trouwkleding ruim op tijd

Als jullie besluiten om te gaan trouwen dan is het zaak om op tijd op zoek te gaan naar geschikte trouwkleding. Dat geldt zowel voor de bruid als voor de bruidegom. Een trouwjurk moet vaak nog worden vermaakt voor de perfecte pasvorm. Als je je keuze op tijd maakt dan heeft de coupeuse daar nog genoeg tijd voor en kan er tussentijds ook nog een keer worden doorgepast. Ook het pak voor de bruidegom moet perfect zitten. Het kan dus zijn dat ook daar naald en draad nog aan te pas moeten komen om ervoor te zorgen dat het pak perfect past.

Stem de kleuren op elkaar af

Natuurlijk is het traditie dat de bruidegom de jurk van zijn bruid niet ziet voor de trouwdag. Maar het is wel handig om te verklappen welke kleur het gaat worden. Zo voorkom je een pijnlijke mismatch. De bruidegom in een lichtblauw pak en de bruid in een paarse jurk die daar echt niet bij past is natuurlijk eeuwig zonde. Maar ook de kleur van het bruidsboeket moet passen bij de kleding van met name de bruid. Dus een tipje van de sluier oplichten is wellicht niet verkeerd.

Reageren

Gerelateerde artikelen

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Trends in trouwpakken 2024

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Gerelateerde bedrijven