Kleding voor de bruidskinderen « Huwelijk

Kleding voor de bruidskinderen

Het is zo’n snoezig gezicht, één of meer bruidskinderen, die bloemblaadjes strooien of de ringen brengen. Dit kunnen eigen kinderen zijn, maar ook neefjes, nichtjes, of kinderen die op een andere manier dicht bij jullie staan. 
Bruidskinderen
Foto: Tilly Fotografeert

Wit of kleur?

Kleine bruidsmeisjes kunnen, in tegenstelling tot volwassen gasten, wit dragen op een bruiloft, al wordt er ook vaak gekozen voor lichtroze, of de themakleur van de bruiloft. Het pak van de bruidsjonker matcht vaak bij het trouwkostuum van de bruidegom en past dan ook weer bij de jurkjes van eventuele bruidsmeisjes. Bij meerdere bruidskinderen kan dit dus best even puzzelen zijn. 

Wie zoekt het uit?

Meestal wordt de kinderkleding gekocht door het bruidspaar. Het is extra leuk om daar een gezellige middag van te maken, waarbij de kinderen ook inspraak hebben. Als het niet om je eigen kroost gaat, is het verstandig om ook de ouders te betrekken bij de keuze. Zorg -last but not least- dat de kleding lekker zit en er vrij in bewogen kan worden.
Bruidsjonker
Foto: B-Together 

Tip! Het is fijn als kinderen ongedwongen kunnen spelen en eten en zich niet druk hoeven te maken om eventuele vlekken in hun kleding. Zorg daarom, indien mogelijk en betaalbaar, voor een reserve setje kleding voor je (bruids)kind. Wordt het een dure grap om alles dubbel aan te schaffen? Trek de prachtige jurkjes en schattig pakjes dan vooral niet te vroeg aan of koop bijvoorbeeld alleen een extra overhemd. 

Veel bruidsmodezaken hebben keuze in jurkjes en pakjes voor bruidskinderen. Zoek je net iets anders? Online vind je ook van alles in verschillende prijscategorieën. Bestel wel op tijd, zodat je een verkeerde maat nog kunt omruilen. 

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: IN-Fotodesign

Reageren

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Kinderdrankjes voor op je bruiloft

Kinderboek over trouwen

Gerelateerde bedrijven