De eerste stapjes « Huwelijk

De eerste stapjes

Je huwelijksdag is een van de mooiste dagen van je leven. Natuurlijk kan er gedurende de dag eens iets verkeerd gaan, maar uiteindelijk gaat het maar om één ding. Dat jullie kiezen voor elkaar. Het huwelijk is een verbintenis voor het leven, die een toekomstbelofte van liefde en geluk in zich meedraagt. Geniet dus met volle teugen van deze dag en van de voorbereiding.

Praktische zaken
Voordat je gaat trouwen, moet je eerst in ondertrouw. Minstens twee weken en maximaal een jaar voor de huwelijksvoltrekking moet je naar de burgerlijke stand van je eigen gemeente. Soms moet je hiervoor eerst een afspraak maken. Je moet in ieder geval van jullie beiden een geldig identiteitsbewijs, een uittreksel uit het geboorteregister en een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie overleggen. Na de ondertrouw wordt het spannend; de opmaat naar een huwelijk is nu echt begonnen.

Of je nu een weddingplanner inschakelt of niet; een beetje overzicht is wel zo gemakkelijk. De belangrijkste tip wanneer je alles zelf wilt organiseren: maak een draaiboek aan de hand van een checklist!

Verzekerd van een mooie dag
Een bruiloftverzekering is geen overbodige luxe, maar biedt juist een zeker gevoel in de voorbereidingsperiode. De verzekering betaalt bijvoorbeeld uit wanneer je huwelijk niet door kan gaan. Dat kan als een ouder, getuige of andere belangrijke gast niet kan komen. Gemaakte kosten voor onder meer catering en reserveringen hoef je dan niet zelf te bekostigen. Een geluk bij een ongeluk.

In oktober 2011 hebben wij via een poll gevraagd hoe bruidsparen zich voorbereiden op de trouwdag. Bijna 60% volgt alle trends op huwelijksgebied. Via magazines, bruidsbeurzen en uiteraard via internet. Een vijfde deel schakelt een weddingplanner in. En dan is er nog een deel dat zich afvraagt of voorbereiden echt noodzakelijk is. Wij schatten in dat dit naar alle waarschijnlijkheid de mannelijke bezoekers zijn van www.huwelijk.nl. De uitslag is als volgt:

Hoe bereid jij je voor op jullie huwelijk?
Bijna geheel via internet 32%
Ik verslind echt alles over trouwen 27%
Voorbereiden? Moet dat dan? 21%
Samen met onze weddingplanner 20% 

Foto: Piktureframe Photography

Reageren

Gerelateerde artikelen

Aftellen tot jullie bruiloft

5 tips voor het stressvrij plannen van je bruiloft

Inspiratie opdoen voor je bruiloft

Vergeet deze 6 essentials niet tijdens de bruiloft!

Gerelateerde bedrijven