Ondersteuning van een mediator bij een scheiding « Huwelijk

Ondersteuning van een mediator bij een scheiding

In het geval van een echtscheiding is het prettig ondersteund te worden door een neutrale partij. Een scheidingsmediator is daar een voorbeeld van. Door voor een mediator te kiezen in plaats van voor een gerechtelijke procedure, kan het proces rond de scheiding op gemoedelijke wijze worden doorlopen. Het is over het algemeen veel minder formeel dan de gerechtelijke procedure. Hoe het proces rond de scheiding er precies uitziet, is van verschillende factoren afhankelijk.
Scheiding met huwelijkse voorwaarden

Aan de slag met het afwikkelen van een echtscheiding

Hoe moeilijk ook, je wilt de zaken rond een echtscheiding het liefst zo snel mogelijk afwikkelen. Het is vervelend constant geconfronteerd te worden met openstaande punten, zeker als je toe bent aan het verwerken van het stuklopen van je huwelijk. Zoals reeds aangehaald werd, bepalen verschillende factoren wat er in jouw situatie komt kijken bij een scheiding. Zo moet er een ouderschapsplan worden opgesteld als jullie samen minderjarige kinderen hebben, moet er berekend worden wie wat aan alimentatie betaalt aan de ander bij sterk verschillende inkomens, enzovoorts.
Scheiding mediator

Verdeling van de inboedel en verkoop van de woning

Wanneer jullie samen een woning hebben gekocht in het verleden, moet deze mogelijk verkocht worden. Een alternatief is het uitkopen van je partner, of jezelf door hem of haar laten uitkopen. Dat laatste biedt de mogelijkheid je kinderen in hun vertrouwde omgeving op te laten groeien. Naast de afwikkeling van de zaken rondom een gemeenschappelijke woning, moet ook de inboedel verdeeld worden.
Scheiding regelen

Neutrale partij bij gevoelige onderwerpen in een zware periode

De periode rondom een echtscheiding is emotioneel vaak zeer zwaar, zeker wanneer jullie lange tijd gelukkig getrouwd zijn geweest. Daar zaken als de verdeling van de inboedel en het opstellen van een ouderschapsplan doorgaans gevoelig liggen, is de hulp van een neutrale partij prettig. Dit kan iemand uit de gemeenschappelijke vriendengroep zijn, maar de voorkeur gaat bij veel stellen uit naar een professional. Kies om die reden voor een scheidingsmediator. Deze heeft de ervaring en kennis om de echtscheiding af te wikkelen, waarbij voortdurend gezocht wordt naar oplossingen waarin jullie je allebei kunnen vinden.

Reageren

Gerelateerde bedrijven