Wereldreis als een huwelijksreis? « Huwelijk
Large_wereldreis_huwelijksreis

Wereldreis als een huwelijksreis?

Hoe zou het zijn om de huwelijksreis te organiseren als een wereldreis? Waarschijnlijk zal men na de bruiloft niet in staat zijn om na enkele maanden of zelfs jaren op reis te gaan, bovendien is een "normale" of iets langere vakantieduur voldoende, om een eigen kleine wereldreis te maken.

Planning maken

Zoals zo vaak is een goed doordachte planning de beste start, met name de definitie van de duur en het budget. De route kan met of zonder hulp van een reisbureau worden vastgesteld. Het beste is om van tevoren de gewenste prioriteiten te stellen (bijv. cultuur, steden, strand, enz.) en vervolgens de juiste plekken te vinden om te verkennen tijdens je reis. Hier is het de moeite waard om "ruwe" criteria te gebruiken, want ondanks de vele bijzonderheden zijn er veel zones in de wereld, die sterk op elkaar lijken. Met andere woorden, een woestijn is in principe altijd een woestijn, waar ze zich ook bevindt. 
Wereldreis Woestijn

Ook boeddhistische tempels lijken in bepaalde delen van de wereld sterk op elkaar. Het is noodzakelijk om anders te plannen wie bepaalde bezienswaardigheden van de wereld heeft gekozen als bestemming voor zijn reis.

In principe wordt de tour georganiseerd op basis van de beste verbinding tussen de individuele bestemmingen en gepland in een logische volgorde. Deze volgorde kan ook worden beïnvloed door de kosten van bijvoorbeeld de overtocht van de ene bestemming naar de andere.

Tijd en budget

Zoals gezegd speelt de beschikbare tijd een belangrijke rol: sommige globetrotters reizen met slechts vier haltes in een paar weken tijd over de aarde, andere hebben tijd en zijn een jaar onderweg om hun bestemming in detail te verkennen. Of je zonder stress van de wereld kunt genieten, hangt ook af van je budget. Als je meer tijd hebt, heb je daar ook een voordeel in: als je een grote dorst naar avontuur hebt, kun je op een reis om de wereld plannen om klusjes te klaren, zoals het oogsten van fruit of als dierenverzorger om de volgende etappes te financieren.
Werken op Wereldreis

Puur avontuur

Het plannen van een huwelijksreis als wereldreis is zeker een onvergetelijk avontuur. Ook al is het gepland met het vliegtuig en enkele koffers in plaats van met een grote rugzak. Na de voorbereidingen en de bruiloft zelf, moet de reis ook tijd bieden voor saamhorigheid. Of dit gegeven zou worden tijdens een reis door de savanne of de jungle voor dagen is twijfelachtig. Dit is waarschijnlijk de reden waarom bestemmingen met veel zon het meest populair zijn bij bruidsparen voor wereldreizen: bijvoorbeeld Aziatische landen zoals Thailand, Vietnam, Cambodja, Indonesië of de Filippijnen. Ook het hele Amerikaanse continent is graag bereist, de nadruk ligt daar vaak op de Zuid-Amerikaanse metropolen en stranden.
Huwelijksreis Tropisch Eiland

Luchtvaartmaatschappijen in alliantie bieden speciale Around-the-World-Tickets aan, waarmee in verschillende etappes, ook inclusie van routes over land, een keer over de hele wereld kan worden gevlogen.

Twijfels over de Go around the World tickets van KLM? Op NederlandReview lees je eerlijke reviews over KLM.

Last but not least, je moet er ook rekening worden gehouden met de veiligheid. Met de huidige politieke situatie is dit misschien niet zo gemakkelijk. En: veel dingen kunnen via internet worden geboekt, maar het is altijd de moeite waard om persoonlijk contact op te nemen met een touroperator om meer te weten te komen over de veiligheid.

Foto boven: STIL / Unsplash

Reageren

Gerelateerde bedrijven