Huwelijksreis met de trein: 3 ideeën « Huwelijk

Huwelijksreis met de trein: 3 ideeën

Alhoewel velen bij een huwelijksreis denken aan hagelwitte bountystranden, kun je het ook eens over een geheel andere boeg gooien. Stap eens in de trein en ontdek hoe comfortabel en indrukwekkend een dergelijke reis binnen Europa is. Drie van de mooiste reizen zetten wij hier op een rijtje.

1. Een treinreis door Kroatië

Kroatië wordt als vakantieland steeds meer gewaardeerd. Het land is een mooie mix van Italiaanse- en Balkaninvloeden. Het heeft een prachtige natuur en heerlijk eten, gecombineerd met een flinke portie historie in de schilderachtige, oude binnensteden. Vanuit Nederland vertrekken er geen rechtstreekse treinen. In plaats daarvan reis je via bijvoorbeeld Zürich of München. Reizen via Basel is ook een mogelijkheid, maar daarvoor moet je behoorlijk wat extra uurtjes uittrekken. Vanaf de Kroatische hoofdstad reis je door het Karstgebergte. De Plitvice Meren, Split en Dubrovnik zijn de belangrijkste must-sees van deze treinreis.
Huwelijksreis naar Kroatië

De Kroatische treinen

De Kroatische treinen zijn goedkoop, maar rijden wel minder frequent dan in veel andere landen. Laat je daarom vooraf goed informeren over de dienstregeling, om te voorkomen dat je tijd verliest aan het lange wachten op treinstations. Kaartjes koop je op het station. Om te besparen op je reis, kun je met een gerust hart per tweede klas reizen. Het verschil met de eersteklas coupés is bijna niet noemenswaardig. Overigens gaat er naar Dubrovnik, de mooiste stad van Kroatië, geen trein. Om deze stad te bezoeken neem je een bus vanaf het nabijgelegen Split.

2. Een treinreis door Zwitserland met de Glacier Express

Denk je aan treinreizen, dan denk je natuurlijk meteen aan Zwitserland: hét land bij uitstek om met dit vervoermiddel te ontdekken. Een treinreis door Zwitserland kun je op verschillende manieren vormgeven, maar de bekendste reis van allemaal is die met de Glacier Express. Deze route start in St. Moritz en leidt je naar Zermatt. Hij staat bekend als de langzaamste sneltrein ter wereld. Gedurende deze treinreis door Zwitserland trek je dwars door het hart van de Zwitserse Alpen.
Treinreis door Zwitserland

Panoramaramen voor het mooiste uitzicht

Je passeert gedurende deze reis meer dan 90 tunnels en bijna 300 bruggen en doorkruist de Oberalppas, welke op meer dan 2000 meter hoogte ligt. Gletsjers, ravijnen, sneeuw en helderblauwe meren maken allemaal onderdeel uit van het decor. Je kunt het allemaal goed in je opnemen dankzij de enorme panoramaramen in de trein. Ook het plafond is van glas. Kaartjes voor de immens populaire Glacier Express reserveer je vooraf, in tegenstelling tot de hogesnelheidstreinen in het land die je simpelweg gebruikt om van A naar B te komen.

3. Een treinreis langs één van Italië’s mooiste kustgebieden

Zuid-Italië barst van de oogverblindende kustlijnen. Plan jij je huwelijksreis in de zomer, overweeg dan een treinreis rond de Amalfikust. De Amalfikust ligt vlakbij Napels, de pizzahoofdstad van Italië. Daar begin je je reis. De treinroute leidt je onder andere langs Pompeï, de ooit zo bloeiende Romeinse stad die in het jaar 79 werd bedolven onder de hete lava van de Vesuvius. Na je bezoek aan de op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkende stad en de vulkaan die het leven er plotseling stillegde, zet je koers naar de Amalfikust; één van de mooiste kustgebieden van Italië.
Huwelijksreis naar Italië

De Amalfikust

De Amalfikust bestaat uit verschillende dorpjes met elk hun eigen geschiedenis en karakter. Wat ze allemaal gemeen hebben, is hun ligging op de meest spectaculaire kliffen. Vanuit Napels en Pompeï neem je de trein naar Sorrento, de populaire badplaats die aan het westen van de Amalfikust grenst. Zorgvuldig plannen is niet nodig, elke dag rijden er namelijk tientallen treinen op dit traject. Tussen de verschillende stadjes aan de Amalfikust neem je de bus in plaats van de trein. Huur een accommodatie in Positano en verblijf zo in het meest bruisende dorp van de kustlijn.

Tijdens een huwelijksreis per trein geniet je elke minuut

Een treinreis opent de deur naar een geheel nieuwe ervaring. Je geniet niet alleen op de bestemmingen zelf, maar ook van de ritten daartussen. Je kunt ervoor kiezen om een geheel verzorgde pakketreis te boeken, maar misschien vind je het nóg leuker om alles zelf uit te stippelen en zo je programma helemaal zelf te kunnen bepalen. Een huwelijksreis per trein is anders dan anders, kan afhankelijk van je bestemming goedkoop uitvallen en is bovendien nog eens een milieuvriendelijke manier van reizen.

Reageren

Gerelateerde bedrijven