Huwelijksreis Portugal: 5 tips « Huwelijk

Huwelijksreis Portugal: 5 tips

Met zijn afwisselende natuur, steden boordevol cultuur en historie, prachtige stranden, vriendelijke bevolking en lekker eten heb je alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie te pakken. Dus of je nu op zoek bent naar een strandvakantie, een stedentrip, natuur of alles wilt verenigen in een autorondreis, Portugal heeft het voor je in petto.

Tip 1: een reis naar de zonnigste en zuidelijkste provincie van het land: de Algarve

De Algarve, die zich over de gehele kust van Zuid-Portugal uitstrekt, is één van de populairste bestemmingen van het hele land. Niet in de laatste plaats vanwege zijn bijzondere, goudgele stranden die tussen imposante klifrotsen liggen ingeklemd. Naast langgerekte zandstranden vind je er ook tal van idyllische baaitjes waar de romantiek zegeviert. De meeste toeristen zetten voet aan Portugees grondgebied op Faro airport, waarvandaan ze koers zetten naar badplaats Albufeira. Dankzij het klimaat is de Algarve het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming.

Tip 2: hoofdstad Lissabon en de Costa de Lisboa

De Portugese hoofdstad Lissabon ademt met zijn grote pleinen, eeuwenoude gebouwen en mooie ligging aan de rivier de Taag klasse uit. Je vindt in de stad genoeg bezienswaardigheden, zoals de Torre de Belém (zie foto), het Mosteiro dos Jerónimos en uitgaansgebied Bairro Alto, waar je de dag in authentieke restaurants met livemuziek afsluit. In Lissabon kun je al die cultuur ook makkelijk afwisselen met ontspanning aan het strand. De stad zelf beschikt over enkele stadsstrandjes langs de Taag, maar ga je iets verder weg, dan vind je betere stranden.
Torre de Belèm

De stranden in de omgeving van Lissabon

Twee van die bekende stranden vlakbij Lissabon zijn Cascais en Carcavelos. Cascais is zowel met de trein als met de auto prima te bereiken. Ga je met de trein, dan reis je met de Lisboa Card gratis. De locals vertoeven er in de weekenden maar wat graag, dus wees dan bedacht op wat extra drukte. In Cascais huren jij en je kersverse echtgeno(o)t(e) een parasol en ligbedjes om een dag heerlijk te ontspannen. Ook het strand Praia do Guincho in het nabijgelegen Estoril is één van de populairste Portugese stranden van het gebied.

Tip 3: een romantisch verblijf in Porto, de stad aan de Douro

Het sfeervolle Porto heeft tortelduifjes net zoveel te bieden als hoofdstad Lissabon. De tweede stad van het land wordt doorkruist door de rivier de Douro. Aan de oevers van die rivier liggen tal van gezellige restaurants waar je niet alleen geniet van verse gerechten, maar ook van een glaasje port. De sterke, zoete wijn is onlosmakelijk verbonden met deze stad. Vanuit Porto kun je dagtrips maken, maar je kunt de stad ook als uitgangspunt voor een roadtrip nemen. Je bezoekt dan onder andere Coimbra, Guimarães en Braga.

Tip 4: een huwelijksreis naar bloemeneiland Madeira

Madeira is een eiland dat ondanks zijn verre ligging toch echt bij Portugal hoort. Je vindt het midden in de Atlantische Oceaan, voor de West-Afrikaanse kust. Madeira had lang het imago een ouderenbestemming te zijn, maar steeds meer reizigers ontdekken dat dit onterecht is. De meeste verblijven in de kleurrijke hoofdstad Funchal. Uitstapjes naar authentieke bergdorpjes, uitzichten vanaf torenhoge kliffen en wandelingen door de levada’s (waterweggetjes) zorgen voor een afwisselende vakantie. Dankzij de toegenomen waardering voor het eiland, zie je de bestemming steeds vaker terug tussen de last minutes naar Portugal.
Huwelijksreis Madeira
Foto: Pexels.com / Valdemaras D

Tip 5: een reis naar de groene oase die de Azoren heet

De Azoren zijn een archipel bestaande uit negen eilandjes van vulkanische oorsprong. De natuur is minstens zo indrukwekkend als afwisselend. Naast groene heuvels vind je er ook vulkanen en kraters met kraakheldere meren. De talloze bloem- en plantsoorten maken het plaatje tropisch. En als kers op de taart: maar liefst 25 walvissoorten blijken hier net zo graag als jij te vertoeven. Ook dolfijnen en waterschildpadden laten hun gezicht graag aan je zien. De Azoren zijn de perfecte combinatie van natuur en Portugese cultuur!

Foto boven: Pexels.com / Daniel Frese

Reageren

Gerelateerde bedrijven