Tips voor een goed huwelijk « Huwelijk

Tips voor een goed huwelijk

Doen jullie dit niet, dan kan de verveling uiteindelijk wel je relatie de kop kosten. Lees vooral verder als je enige tips wilt krijgen over hoe je de sleur kunt doorbreken.

Date-night

Zeker wanneer je kinderen hebt, kan het heel lastig zijn om echt tijd voor elkaar te maken. Daarom is het een goed idee iemand eens in de zoveel tijd, bijvoorbeeld een keer in de maand, op te laten passen terwijl jullie samen op stap gaan. Nóg leuker is wanneer jullie om en om een date-night organiseren. Plan er ook een vast moment voor, bijvoorbeeld elke eerste vrijdag van de maand. Hiermee voorkom je dat dit moment voor jullie samen toch weer op de achtergrond verdwijnt.
Goed huwelijk

Doorbreek de routine

Er zijn mensen die het beste gedijen op een vorm van vaste rituelen, op routine. Teveel routine kan echter dodelijk zijn voor een relatie. Wanneer de relatie té voorspelbaar wordt, is de spanning er af en slaat de verveling toe. Probeer er dan ook een element van verrassing aan toe te voegen. Doe nieuwe dingen samen en blijf herinneringen maken. Je hoeft niet de deur uit om nieuwe dingen te doen, je kunt ook thuis online gokken en daarmee de spanning delen of er iets gewonnen gaat worden, of kijk een leuke film.

Zoek een gezamenlijke uitdaging

Zoek een gezamenlijke uitdaging, iets waar je verbonden in voelt. Kies bijvoorbeeld voor de spanning die je kunt vinden in het eerdergenoemde online gokken. Een online gokspel is niet alleen ontspannend, maar omdat er ook flinke prijzen gewonnen kunnen worden, kan de gezonde spanning erg oplopen. Bij sommige online casino’s vallen er zelfs de meest schitterende reizen mee te winnen. Een ultieme uitdaging om samen een reis te winnen en tijdens deze reis de sleur te doorbreken. Vaak kun je de spellen ook eerst spelen zonder geld in te zetten. Probeer ze dan ook eerst uit en zodra je de regels onder de knie hebt, is het leuk om je kansen te vergroten door wat geld in te zetten en kans te maken op mooie prijzen.

Praat met elkaar

Praat met elkaar. En dan bedoelen we niet even vluchtig boven een dampend bord eten bespreken hoe de dag is gegaan, maar echt praten. Wanneer je regelmatig écht praat met elkaar, krijg je een sterk gevoel van verbondenheid. Een mooie vorm hiervan is door tegenover elkaar te zitten en echt te luisteren naar wat er zich in je hart afspeelt.
Goed huwelijk
Foto: Marx Ilagan from Pexels

Sluit eventueel voor een paar seconden je ogen en luister naar wat er vanbinnen allemaal speelt. Daarna zet je een kookwekker voor bijvoorbeeld vijf minuten en in die tijd praat jij en luistert je partner. Spreek altijd vanuit je gevoel, in de ik-vorm en ga ook niet de lastigere onderwerpen uit de weg. Wanneer de kookwekker gaat, is het de beurt aan je partner. Onderbreek elkaar niet en luister, meer niet.

Acceptatie

Acceptatie is eigenlijk waar het allemaal mee begint. Accepteer dat de verveling is toegeslagen. Het is niet vreemd en je bent zeker niet de enige. Bij veel stellen zal vroeg of laat enige vorm van verveling toeslaan. Pas wanneer je dit accepteert, kunnen jullie er iets aan doen. Bespreek ook met je partner of hij of zij hetzelfde voelt als jij en probeer mogelijke oorzaken te achterhalen. Ga de strijd met de sleur met een open houding aan en werk als een team met je partner samen. Jullie sterke band kan zonder twijfel de sleur verslaan.

Reageren

Gerelateerde bedrijven