Hoe je als koppel kunt bouwen aan een betere wereld met zonnepanelen? « Huwelijk
Large_zon

Hoe je als koppel kunt bouwen aan een betere wereld met zonnepanelen?

Helaas zijn dat vaak de landen waar de effecten van klimaatverandering al zichtbaar zijn. Wellicht heb je al wat gehoord over de angst voor overstromingen of cyclonen van de bevolking? BAM. Roze bril van je neus afgegleden. Gelukkig hebben we goed nieuws; jullie kunnen samen bouwen aan een betere wereld. Hoe? Door jullie liefdesnestje om te toveren tot een energiefabriekje met een dak vol zonnepanelen.

Eigen energie opwekken met zonnepanelen

Een eerste stap om het liefdesnest een duurzaam en energieneutraal liefdesnest te maken? Een mooi stel zonnepanelen op je dak laten installeren. Met zonnepanelen weet je namelijk zeker dat je schone stroom opwekt en daarmee dus je eigen CO2 uitstoot vermindert. Een directe bijdrage aan een betere wereld. Behalve dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu, zijn ze ook goed voor je portemonnee. Zonnepanelen zijn zelfs één van de beste investeringen van het moment met een hoger rendement dan op de bank. De initiële investering heb je vaak al binnen 6-7 jaar terugverdiend. Daarna kan je nog snel 19 jaar genieten van gratis zonne-energie. Reken maar uit je winst! 

Sungevity Huwelijk

Energie besparen (isolatie, waterbesparende douche etc)

Zonnepanelen geplaatst en nog meer CO2 uitstoot verminderen? Denk dan eens aan isolatie. Daarmee zorg je er niet alleen maar voor nog meer wooncomfort - en wie wil nu niet lekker nestelen op de bank? - je bespaart ook voor op je gasverbruik. Je hebt isolatie in verschillende soorten; zo heb je vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Nog een kleine tip om energie te besparen? Een waterbesparende douchekop. Nu begrijpen we direct dat samen uren romantisch onder de douche staan heerlijk is. Helaas is lang douchen niet het meest energiezuinig. Schaf daarom een waterbesparende douchekop aan. Kan je én lekker blijven douchen én je bespaart!

Stap over van gas naar elektrisch

Zonnepanelen en isolatie klaar en toch nog wat van die bruidsschat over? Denk dan eens aan een warmtepomp. Een warmtepomp werkt eigenlijk als een omgekeerde koelkast. Het haalt warmte uit de lucht en gebruikt dit om je huis te verwarmen. Nieuwe keuken voor in het liefdesnest? Stap gelijk over op een inductieplaat. Zelf sterrenkoks schijnen er lekker op te koken. Waarschijnlijk neemt je energieverbruik toe met al deze gasbesparende middelen. Gelukkig kan je vaak je zonnesysteem eenvoudig uitbreiden met nog een paar zonnepanelen. Op naar een energieneutrale woning!

Alle maatregelen genomen? Dan is jullie liefdesnestje klaar voor vele jaren woongenot. Zónder dat het milieu daarvan de dupe wordt. Dat is pas echt comfortabel genieten!

Meer weten over zonnepanelen? Ga naar de website van Sungevity of vraag een gratis en vrijblijvend advies aan.

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_zon

Hoe je als koppel kunt bouwen aan een betere wereld met zonnepanelen?