Alles over de save the date-kaart « Huwelijk

Alles over de save the date-kaart

Een save the date-kaartje is bedoeld als een reminder; vergeet niet om deze dag(en) vrij te houden, want onze bruiloft komt eraan en we willen jou daar graag bij hebben. Je kunt deze kaart zo'n 12 tot 4 maanden van te voren sturen. Doe je dit niet, dan maak je de datum bekend met de uitnodiging, die meestal 6 tot 8 weken voor de bruiloft op de post gaat.

Waarom een save the date-kaart?

Misschien vind je het gewoon leuk om een save the date-kaart te versturen. Dit kaartjes geeft je gasten immers de eerste voorzichtige teaser naar jullie grote dag en kun je dus al helemaal in de stijl van jullie bruiloft vormgeven.
Wij gaan trouwen

In bepaalde gevallen is het extra aan te raden om je dierbaren alvast te attenderen op jullie trouwdag. Trouw je bijvoorbeeld in het buitenland? Is jullie bruiloft gepland op een 'speciale' dag, zoals een feestdag, Valentijnsdag, of midden in de vakantieperiode? Dan is het alleen maar fijn als je gasten op tijd weten dat er een bruiloft aankomt, zodat ze deze dag vrij kunnen houden.

Wat staat op de save the date-kaart?

Heel kort gezegd; eigenlijk niet zoveel. Er volgt immers nog een uitgebreide uitnodiging met tijd, plaats en andere bijzonderheden. Bij dit kaartje gaat het puur om de datum. Daarnaast zet je jullie namen op de kaart en staat er duidelijk dat de officiële uitnodiging nog komt.

Als je dat leuk vindt kun je ook kiezen voor een kaart met foto. Je kunt de save the date-kaart aanpassen op de stijl van de bruiloft, maar ook een filmpje of bijvoorbeeld een ballon met tekst zijn leuk en origineel.

Door Rinske van Rootselaar
Foto boven: Vera Arsic via Pexels.com

Reageren

Gerelateerde artikelen

Dit drukwerk is een must-have als bruiloft planner

Tips voor het drukken van spetterende trouwkaarten

De meest originele huwelijksuitnodigingen maken

3 redenen waarom Save the Date kaartjes nu zo belangrijk zijn.

Gerelateerde bedrijven