Alles over de trouwkaart « Huwelijk

Alles over de trouwkaart

Voordat jullie creatief bezig kunnen, is er al wat werk te doen. Zo moet de gastenlijst klaar zijn en is het van belang om te weten wie daggasten en wie avondgasten worden. Als dat allemaal duidelijk is kun je beginnen met oriënteren.

Wat voor trouwkaart?

Smaken verschillen, dus de keuze is gigantisch. Dit zit hem in kleuren, de vorm van de kaart, het lettertype en de indeling. Kies je voor de landelijke collectie of kies je voor een eigen ontwerp. Zo kun je een foto van jullie zelf gebruiken (bijvoorbeeld uit de pre-weddingshoot). Op dit moment zijn letterpress en foliedruk populair. Beide technieken geven een luxe uitstraling en licht bepaalde delen extra uit.

Naast smaak is ook wat je wilt uitstralen belangrijk. Wordt het een formele of een informele bruiloft? Hebben jullie een thema of themakleur? Dit kun je zelfs doortrekken naar je postzegels en de envelop. Bestel voor de zekerheid wel altijd een paar extra kaarten.

Wanneer versturen?

Verstuur een trouwkaart altijd 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Ook een drukker heeft tijd nodig en zal tussendoor nog een proefdruk sturen, waarna eventuele aanpassingen volgen. Reken hiervoor en voor het versturen nog minstens een maand extra.

Tip: Houd er rekening mee dat post in de decembermaanden vaak langer onderweg is. Ook rond de zomervakantie kunnen trouwkaarten later worden gelezen.

Welke info?

Het is handig om twee verschillende uitnodigingen te maken voor dag- en avondgasten. Op beide uitnodigingen staan in ieder geval de namen van de bruid en bruidegom, de datum, de tijd en een locatie of meerdere locaties. Handig is ook om een routebeschrijving, een beknopte dagindeling en een eindtijd toe te voegen.

Alles in stijl

Wil je het plaatje echt compleet maken? Dan kun je het design laten terugkomen in bijvoorbeeld het welkomstbord, naambordjes, menukaarten, gastenboek en bedankjes.

Door Rinske van Rootselaar
Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Waarom worden deze 5 trouwkaarten het meest besteld?

Ontdek de luxe en unieke trouwkaarten van Koningkaart

Dit drukwerk is een must-have als bruiloft planner

Tips voor het drukken van spetterende trouwkaarten

Gerelateerde bedrijven