Foutjes op je trouwkaart « Huwelijk

Foutjes op je trouwkaart

Een trouwkaart is geweldig om te bewaren, later in te lijsten of in een fotoboek te plakken, maar dan wel zonder fouten.

Perspectief

Vanuit wie schrijf je de kaart? Kies voor één vorm en tijd (meervoud/enkelvoud, tegenwoordige tijd/toekomstige tijd) en blijf daarbij. Zo wordt de tekst geen warrig geheel.

Zinsbouw

Echt fout is het niet om je zinnen steeds op dezelfde manier te beginnen, maar variatie maakt het wel een stuk mooier en minder saai. Zorg er dus voor dat je synoniemen bedenkt en zinnen op verschillende manieren start. Je geschreven stukje hardop voorlezen helpt al een hoop. Je hoort vanzelf waar het hapert en een ander woord net iets mooier klinkt.

Tip: Soms pieker je zo lang over dezelfde tekst dat je bepaalde fouten niet meer ziet. Ook heeft de één gewoon meer oog voor taal dan de ander. Laat de trouwkaart dan ook door iemand anders nakijken.

Spelfouten en interpunctie

De lelijkste fouten zijn echte spelfouten(toost/toast). Wanneer je denkt een mooie tekst geschreven te hebben, kun je dan ook het beste de struikelblokken nog eens nalopen. Check elke d en t op correctheid. Hetzelfde geldt voor ei of ij en woorden die eindigen op de of te. Kijk tot slot of je de juiste interpunctie hebt gebruikt. Lopen de zinnen lekker door?

Feitjes checken

Dit is iets wat je echt nog even moet doen vlak voor je kaart naar de drukker gaat. Kloppen de volledige namen? Staat de juiste datum op de kaart? Zijn de tijdstippen en locaties correct? Laat niets aan het toeval over.

Juiste opmaak

Tot slot doet de opmaak ook veel. Als je voor een kaart uit een vaste collectie kiest, hoef je je geen zorgen te maken over het design. Dan ga je 'gewoon' voor de kaart die bij jullie past. Maar ga je zelf aan het ontwerpen zorg dan in ieder geval voor een goed leesbaar lettertype en zet de woorden niet te dicht op de rand. Maak de kaart niet te druk en lever duidelijke, grote afbeeldingen aan.

Door Rinske van Rootselaar

Bruidsmagazine bestellen

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Ontdek de luxe en unieke trouwkaarten van Koningkaart

Dit drukwerk is een must-have als bruiloft planner

Tips voor het drukken van spetterende trouwkaarten

De meest originele huwelijksuitnodigingen maken

Gerelateerde bedrijven