Trouwen en dan... neem je een kat « Huwelijk

Trouwen en dan... neem je een kat

Sommige pasgetrouwde stellen kiezen ervoor om eerst een huisdier te nemen, voordat ze het gezin verder uitbreiden met kinderen. Het voordeel daarvan is dat het kind direct vanaf de geboorte went aan de aanwezigheid van het huisdier. Verreweg de meest populaire keuze qua huisdier is een kat. Maar als je nooit eerder katten hield, zul je jezelf wel enigszins moeten verdiepen in de leefgewoonten en behoeften van dit schattige, maar vooral ook zeer eigengereide huisdier.
Kat op trouwfoto

Binnen of buiten

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is of je de kat uitsluitend binnen wilt houden, of ook naar buiten wilt laten gaan. Katten gaan graag naar buiten, dus als je een kattenluikje kunt realiseren, doe je het dier daar zeker een plezier mee. Maar woon je op de zesde verdieping van een appartementencomplex, dan wordt het een lastige opgave om je kat naar buiten te laten. In dat geval kun je beter een goede kattenbak kopen en die op een veilig plekje in huis zetten. Als je het echt goed wilt doen, zet je twee kattenbakken in huis, elk op een eigen plek. Van nature poept en plast een kat namelijk liever niet op dezelfde plek. De stelregel is daarom dat je altijd één kattenbak meer in huis moet hebben dan het aantal katten dat je houdt. Belangrijk is bovendien dat je die kattenbakken schoon houdt, door de kattenbakvulling frequent te verversen en de uitwerpselen er steeds uit te scheppen.
Katten op je bruiloft

Eten en drinken

Een kat moet de gehele dag door kunnen beschikken over vers drinkwater. Hiervoor kun je gewoon een bakje water ergens in huis neerzetten. Je kunt ook een speciale kattenfontein kopen, waardoor de kat nog meer uitgedaagd wordt om te gaan drinken. Net zoals voor de mens is het voor de kat heel belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Informeer bij de dierenspeciaalzaak naar de verschillende soorten kattenvoer en bepaal op basis van ras en leeftijd welk voor het meest geschikt is. Ze de voerbakjes en drinkbakjes niet in de buurt van de kattenbak, je wilt zelf immers ook niet je maaltijd op het toilet gebruiken! Zorg verder voor voldoende afleiding voor de kat, bijvoorbeeld door speeltjes te kopen.

Foto's: via Unsplash.com

Reageren

Gerelateerde bedrijven