Een rondreis door Italië, een bijzondere huwelijksreis « Huwelijk

Een rondreis door Italië, een bijzondere huwelijksreis

Italië is naast Frankrijk een populaire bestemming voor een rondreis. Niet in de laatste plaats omdat de kans op lekker warm en zonnig weer er altijd groot is. Je kunt als je ter ere van je huwelijk naar Italië gaat natuurlijk een simpele stedentrip plannen naar Florence of Rome. Maar het is ook leuk om een rondreis door Italië te maken.

Hoe plan je je huwelijksreis naar Italië?

Het voordeel van een rondreis door Italië is dat je een groter deel van dit mooie land tijdens je reis kunt bezoeken en kennis kunt maken met de fraaie natuur, de mooie steden en de gastvrije mensen.
Rondreis Italië Toscane

Je kunt op verschillende manieren naar Italië reizen, dit kan met je eigen auto maar ook per vliegtuig of met de trein. Het hangt een beetje af van welk deel van het land je wilt bezoeken. Veel bestemmingen in Italië zijn vanuit Nederland per vliegtuig te bereiken. Je kunt ter plaatse een auto huren om je rondreis te maken.

Wat kost een rondreis door Italië en welke steden bezoeken we dan?

Het voordeel van een rondreis door Italië als huwelijksreis is dat je zelf kunt bepalen waar je naartoe gaat. Je kunt de reis thuis al helemaal plannen. Welke steden willen jullie zien? Welke delen van het land hebben jullie interesse. Vergelijk rondreizen online voordat je een definitieve keuze maakt want er is veel mogelijk. Het hangt er natuurlijk ook van af wat jullie budget is en hoe lang jullie op huwelijksreis willen gaan.

Voor een rondreis waarbij je meerdere plaatsen aandoet is het aan te raden om minimaal tien dagen te boeken. Zo kun je ook een paar rustdagen inplannen die je op dezelfde plaats doorbrengt. Zo voorkom je dat je iedere dag uren in de auto of in de trein of bus zit om weer naar een volgende plaats door te reizen, zonder dat je de mogelijkheid hebt om ter plaatse wat rond te kijken.
Rondreis Italië

Waar overnacht je tijdens jullie huwelijksreis naar Italië?

Je kunt in Italië op verschillende manieren overnachten. Als je een goedkope rondreis wilt maken dan bezoek je campings waar je ter plaatse een ingerichte tent of stacaravan kunt huren. Wil je wat meer luxe dan kies je voor goede middenklasse hotels. En wil je extra luxe dan zijn er de luxere hotels met uitstekende voorzieningen. Als jullie zonaanbidders zijn dan plan je natuurlijk een aantal overnachtingen aan de Adriatische kust of aan het bekende Gardameer waar je heerlijk van zon en zee kunt genieten.

Het is aan te raden om je reis vooraf te plannen, zeker als je in het vakantieseizoen reist en je niet het risico wilt lopen dat jouw favoriete hotel of camping geen plaatsen meer beschikbaar heeft.

Foto boven: Dimitri Kuliuk / Pexels

Reageren

Gerelateerde bedrijven