Ideeën voor een unieke, persoonlijke bruiloft « Huwelijk

Ideeën voor een unieke, persoonlijke bruiloft

Maar met die vrijheid komt ook een hoop extra stress: hoe moet je nou een bruiloft in elkaar zetten die jullie persoonlijkheden perfect reflecteert? Eén optie is het inhuren van een weddingplanner, die alle details tot in de puntjes verzorgt. Maar zelfs dan wil jij ook met ideeën komen, en een weddingplanner is niet voor elk budget weggelegd. Hieronder vind je vier tips om in de planning van de bruiloft mee te nemen. Hiermee maak je van een gewone bruiloft een persoonlijke en unieke dag, om je voor altijd te herinneren.

1. Locatie, locatie, locatie

De locatie die je uitkiest kan bepalend zijn voor de hele trouwdag - hoeveel gasten zijn er mogelijk, is de receptie binnen of ook buiten, waar en hoe wordt het trouwdiner gegeven? Zorg daarom, dat de door jou gekozen locatie goed past bij het thema wat jij aan jouw bruiloft wilt geven. Traditioneel en romantisch? Vergeet de kerk die toevallig bij jou in de buurt staat, en kies voor een landgoed of andere historische locatie (tip: Nederland zit vol met schitterende kastelen waar ook getrouwd kan worden - denk aan kasteel Groeneveld in Baarn of Kasteel Sterkenburg in Driebergen-Zeist). Heb je niets met traditie? Kies dan voor een bohemian bruiloft! Trouw op een boerderij, in een weiland, een boomgaard of zelfs in een bos. Denk aan een zomerse bruiloft met een diner buiten, en overal bloemen, kaarsen en lampionnen in de bomen.
Trouwen in de kasteeltuin

Heb je een redelijk budget? Overweeg dan om de grote dag niet in ons koude kikkerlandje te vieren, maar huur een landgoed af in Frankrijk of Italië. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat een plotselinge regenbui het feest zal verpesten, en heb je prachtige landschappen voor de achtergrond van de trouwfoto's. Niet te vergeten: voor een fractie van de prijs die je in Nederland betaalt kun je in Italië of Frankrijk heerlijke champagne, prosecco en wijn serveren! Kijk hier voor een lijst adembenemende locaties in Italië.

2. Maak van de traditionele, stijve ceremonie een intiem en persoonlijk moment

Ook de ceremonie kun je helemaal naar wens inrichten. Tegenwoordig is het mogelijk om iemand uit jouw familie of vriendenkring te laten beëdigen as Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (ook wel bekend als Babs) - zo worden jij en jouw partner getrouwd door iemand die jullie goed kent en die precies weet waar jullie relatie om draait. Wil je toch nog die mooie, traditionele binnenkomst van de bruid, maar dan minder stijfjes? Loop samen binnen, zo zetten jullie samen de eerste stappen naar een leven als getrouwd stel.

Om de hele ceremonie veel persoonlijker en intiemer te maken, kun je ervoor kiezen (wanneer je dat durft) om je eigen geloften te schrijven. Druk in je eigen woorden uit waarom je ervoor kiest om met jouw geliefde te trouwen, en wat jullie liefde zo bijzonder maakt. Je kunt van tevoren een brief schrijven en deze voorlezen, maar als je je liever op een andere manier uit, kan dat ook: stel een gedicht op en draag deze voor, of neem je gitaar mee en zing een serenade (alleen voor diegenen onder ons die over muzikaal talent beschikken!) Zowel jouw gasten als natuurlijk jouw geliefde zullen dat zeker waarderen.

Wanneer de ceremonie en het feest op dezelfde plek plaatsvinden, zorg dan dat de afsluiting van de ceremonie meteen het begin van het feest is. Laat lekkere cocktails klaarstaan bij de uitgang om het verse bruidspaar te toosten.
Proosten bruidspaar

3. Tot in de details een perfecte dag: servies en glazen met een persoonlijke boodschap

Persoonlijke details maken van een normale bruiloft een buitengewoon feest. Veel bruidsparen kiezen ervoor om de zaal, waar de receptie of het diner plaatsvindt, te versieren met foto's van het gelukkige stel, maar de 'gewone' gebruiksvoorwerpen worden hierbij vaak vergeten. Om van jouw bruiloft en dag te maken die tot in de puntjes om het bruidspaar draait, kun je het servies, de glazen en andere praktische objecten een persoonlijke draai geven. Bedruk het servies, dat voor het trouwdiner gebruikt wordt, met liefdevolle woorden, de namen van de bruid en bruidegom of een inspirerende spreuk (kijk op maxilia voor alle opties).

Als je met champagne toost, kun je voor bedrukte glazen kiezen, bijvoorbeeld met jullie namen en de trouwdatum. Dat is meteen ook een mooi aandenken voor gasten om mee te nemen, of voor het bruidspaar zelf. Zo kunnen jullie elk jaar op jullie trouwdag toosten met de gepersonaliseerde champagneglazen, waarmee jullie op de bruiloft hebben getoost.

4. De eerste dans: alternatieven voor de saaie wals vanuit de hele wereld

Laten we eerlijk zijn: weinig mensen dansen vandaag de dag nog spontaan een wals. Gelukkig kennen we tegenwoordig een hoop andere opties voor die beruchte eerste dans van het bruidspaar. Neem bijvoorbeeld een paar maanden van tevoren salsa- of tango-les, en maak er een zinderende eerste dans van. Geen zin in een spotlight op jullie alleen? Kies dan voor een groepsdans waaraan alle gasten mee kunnen doen. De Schotse céilidh dans wordt traditioneel op Schotse feesten en bruiloften gedanst. Huur dan wel meteen een band in om de muziek te spelen, en iemand om de dans te leiden. Of kies voor de opzwepende Levantijnse dabke - geen gast die stil zal blijven zitten!

Reageren

Gerelateerde artikelen

De leukste zomerse trouwideeën

Tips bij buiten trouwen

Buitengewone trouwlocaties

Zo vind je de perfecte locatie voor je huwelijk

Gerelateerde bedrijven