Tips bij de drankkeuze op jouw bruiloft « Huwelijk

Tips bij de drankkeuze op jouw bruiloft

Het feest is natuurlijk wel het allerleukste gedeelte van het huwelijk omdat je het met alle geliefde mensen om je heen de liefde kunt vieren. Nu is het natuurlijk geen feestje zonder een goede borrel en daarom lees je in deze blog een aantal tips bij de drankkeuze op jouw bruiloft.
Champagne tijdens de bruiloft

Geen bruiloft zonder bubbels

Jullie feestelijke dag kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder dat er getoost is op het bruidspaar. Een mousserende wijn mag dus zeker niet ontbreken! Er zijn verschillende keuzes in mousserende wijnen zoals champagne, prosecco of cava. Daarnaast zijn er ook leuke manieren om de toost zo speciaal mogelijk te maken. Wat denk je van een mooie opvallende champagne toren die jullie als paar inschenken? Of pak uit met een proseccobar waarbij je de gasten hun eigen glas laat inschenken met verschillende garneringen en vervolgens doet proosten. Ga voor de manier die het beste bij jullie feestje past en proef de mousserende wijnen van tevoren zodat je zelf een lekker glaasje kan drinken.
Wijn op je bruiloft

Wijn is fijn

Het meest gedronken drankje op een bruiloft is wijn. Dat vinden wij niet gek want het is natuurlijk ook heerlijk en gezellig om een glaasje wijn te drinken. Toch is de keuze voor wijnen vaak een uitdaging en is het dus van belang om van tevoren te proeven en jezelf te laten adviseren. Maak het jezelf niet te moeilijk en ga voor 3 keuzes: wit, rosé en rood. Een zachte witte wijn zoals een Pinot Grigio valt altijd wel in de smaak of een mip rosé met een lichte kleur voor een zomerse bruiloft. Voor een rode wijn kun je het beste kiezen voor een Merlot, niet alleen omdat deze vaak bij menig bekend is maar ook omdat het lekker wegdrinkt. Trouw je in de zomer? Dan kun je de rode wijn wel weglaten omdat dit meer een wijntje is voor in het najaar. Meer lezen over verschillende wijnen? Bekijk dan de website van Bovino.

Wil je graag iets bijzonders doen voor de gasten? Laat dan een welkomstcocktail maken of pak uit met een cocktailbar of speciaalbier bar. Zo heb je iets speciaals en voor de gasten (en jullie zelf natuurlijk) veel keuze om een lekkere borrel te halen. Kortom, maak er een mooi feestje van!

Reageren

Gerelateerde bedrijven