10 tips voor het kiezen van een trouwlocatie « Huwelijk

10 tips voor het kiezen van een trouwlocatie

Maar hoe kies je de juiste trouwlocatie? De locatie is meer dan een mooie omgeving en goede catering. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over de bereikbaarheid en toegankelijkheid? En kan je je op de locatie omkleden naar een dansjurk? Om het kiezen van de perfecte trouwlocatie makkelijker te maken, geven we je 10 handige tips!


1: De bereikbaarheid van de trouwlocatie 

Komen de gasten met de fiets, het OV of met de auto naar jouw bruiloft? Dan is het prettig als de locatie goed bereikbaar is en voorzien is van voldoende parkeerplekken.


2: Een goed ontvangst voor de gasten

Eenmaal aangekomen op de locatie is het voor gasten prettig als ze wegwijs gemaakt worden op de locatie. Hoe zorgt de trouwlocatie ervoor dat jouw gasten niet verdwalen op het terrein? 
Landgoed Tespelduyn als trouwlocatie


3: Toegankelijk voor iedereen

Een vriendin met een baby in de kinderwagen, jullie grootouders die met een rollator lopen en een neefje met een gebroken been in een rolstoel. Uiteraard wil je dat jullie gasten zonder hinder van trapjes en andere obstakels de locatie kunnen bereiken. 


4: Sanitaire voorzieningen

Hoe zit het met de sanitaire voorzieningen op de locatie? Niets is vervelender dan in de rij moeten staan voor onhygiënische toiletten… Zijn er genoeg toiletten, zijn ze toegankelijk voor alle gasten en is er ook ruimte om luiers te verschonen? 


5: Opfrisruimte voor het bruidspaar

Na de ceremonie en het diner wil je de trouwjurk misschien wel inwisselen voor een feestjurk. Het is fijn als je je dan even kunt terugtrekken in een aparte ruimte, zonder de (dag)gasten van de bruiloft. Vraag direct of deze ruimte ook beschikbaar is voor jonge moeders die moeten kolven.


6: EHBO en veiligheid

Je hoopt natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Check daarom of er een EHBO’er en/of AED op de trouwlocatie beschikbaar is. Zo voorkom je vervelende situaties. 


7: Mooi weer garantie of een back-up-plan

Trouw je in het voorjaar of de zomer? Dan hoop je natuurlijk op een zonnige dag! Helaas is in Nederland niets zo onvoorspelbaar als het weer. Check daarom of de locatie een back-up plan heeft als de trouwceremonie niet buiten door kan gaan in verband met regen. 


8: Kinderen op de bruiloft

Zijn kinderen welkom op jouw bruiloft? Leuk! Om te zorgen dat de kinderen net zo’n leuke dag hebben als jullie, check van tevoren of de locatie een speelruimte heeft, waar ze lekker kunnen ravotten. Misschien biedt de locatie wel een nanny-service of springkussenverhuur aan?


9: Het huwelijksdiner 

Vind jullie huwelijksdiner plaats op de locatie? Bespreek dan alle wensen van tevoren met de chef. Vergeet de dieetwensen van de gasten niet! 
Huwelijksdiner bij Landgoed Tespelduyn


10: Tijd voor het huwelijksfeest! 

Na de trouwceremonie en het huwelijksdiner is het tijd voor het trouwfeest! Bespreek van tevoren met de trouwlocatie wat de mogelijkheden zijn voor de muziek, eventuele artiesten en de DeeJay zodat de muziek helemaal aansluit bij jullie wensen. 


Zorgeloos trouwen op trouwlocatie Landgoed Tespelduyn

Op zoek naar een trouwlocatie waar alles tot in de puntjes geregeld is? Ontdek officiële trouwlocatie Landgoed Tespelduyn! In de gemeente Noordwijk, tussen de bollenvelden, de keukenhof en het Noordwijkse strand ligt Landgoed Tespelduyn verscholen. Deze bijzondere trouwlocatie is geschikt voor ieder type huwelijk. Of je nu wilt trouwen in een mooie tuin, op zoek bent naar een goed bereikbare en toegankelijke feestlocatie in Zuid-Holland, of een romantische trouwlocatie zoekt.
 
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie bruiloft op Landgoed Tespelduyn? Kom eens een taartje eten om de sfeer op ons landgoed te proeven of plan een rondleiding met een van onze event specialisten.

Reageren

Gerelateerde bedrijven