Voorbereidingen voor de huwelijksnacht « Huwelijk
Large_huwelijksnacht_bruidssuite

Voorbereidingen voor de huwelijksnacht

Waarschijnlijk breng je deze door in een prachtige suite van een luxe hotel om te vieren dat jullie de eerste nacht als man en vrouw doorbrengen. Of wellicht wil je het gewoon thuis romantisch maken? En misschien is zelfs een oude bedstee of op de hooizolder voor jullie bespreekbaar. Met deze checklist ben jij er helemaal klaar voor en maak je een magisch moment van de huwelijksnacht.

Waar breng je de huwelijksnacht door

Allereerst is het belangrijk om met je partner te besluiten waar jullie de huwelijksnacht door willen brengen. Zo kunnen jullie kiezen voor een luxe bruidssuite, een schattige B&B waar jullie goede herinneringen aan hebben of zijn jullie het liefst gewoon thuis. Zodra je weet waar jullie de nacht doorbrengen kun je voorbereidingen treffen. Thuis kun je het bijvoorbeeld extra gezellig maken met kaarsjes en nieuw beddengoed, terwijl je in het hotel alvast kunt informeren of het personeel een flesje massageolie neer wil zetten.

Kies mooie lingerie uit

Steek tijd in het uitzoeken van een prachtig setje bruidslingerie. De lingerie moet niet alleen verleidelijk zijn maar ook zeker lekker zitten. Je hoeft niet perse het setje aan te houden dat je ook hebt gedragen tijdens de ceremonie. Het is prettig om een extra sexy setje bruidslingerie te kopen voor de huwelijksnacht en dit thuis of in het hotel klaar te leggen zodat je er zo in kunt stappen.
Lingerie voor de huwelijksnacht
Foto: Tracey Hocking / Unsplash

Ontharen voor het grote moment

Tijdens je huwelijksnacht wil je je zelfverzekerd en verleidelijk voelen. Je kunt je ’s ochtends voor de bruiloft of de avond van tevoren ontharen zodat je zeker weet dat de gebieden die jij graag haarloos hebt heerlijk zacht zijn. Door een ontharingscrème te gebruiken kom je op een pijnloze manier effectief van lichaamshaar af. Scheren kan namelijk zorgen voor jeukende bultjes terwijl waxen effectief maar pijnlijk is. Door de actieve ingrediënten in ontharingscrème lossen jouw haartjes op en geniet je ongeveer een week lang van zachte benen, oksels en/of schaamstreek.

Verwachtingen bespreken

Communicatie is het allerbelangrijkst. De huwelijksnacht wordt prachtig als jullie van tevoren overleggen wat jullie verwachtingen zijn. Vraag je partner bijvoorbeeld wat hij of zij lekker vindt of wat iets speciaals is dat jullie kunnen doen. Ook als je voor het eerst de liefde gaat bedrijven is het prettig om eventuele spanningen weg te nemen door met je partner te praten. Sommige stellen vallen na de bruiloft als een blok in slaap door de champagne en hebben geen seks tijdens de huwelijksnacht. Als jullie allebei vinden dat dit niet erg is, is er geen punt. Bespreek dus samen de verwachtingen en zorg er samen voor dat jullie een fijne huwelijksnacht hebben, wat jullie ook doen.

Foto boven: Scott Webb / Unsplash

Reageren

Gerelateerde artikelen

Large_huwelijksnacht_bruidssuite

De huwelijksnacht: zo maak je het bijzonder

Large_bruidslingerie_poirier

Bruidslingerie moet uitdagen

Large_verrassing_bruidspaar

Verras je aanstaande voor de bruiloft

Large_huwelijksnacht_bruidssuite

Voorbereidingen voor de huwelijksnacht

Gerelateerde bedrijven