Tips voor het kiezen van de juiste bruiloft muziek « Huwelijk

Tips voor het kiezen van de juiste bruiloft muziek

Met deze tips zorg je ervoor dat zowel jij en je verloofde als de gasten een onvergetelijke dag op muzikaal gebied beleven.

1. Zorg voor entreemuziek

Wanneer de gasten binnendruppelen is het prettig om een achtergrondmuziekje op te hebben. Persoonlijk zou ik hier altijd kiezen voor instrumentele muziek omdat niet alle aandacht op de muziek gevestigd moet zijn. Het gaat er juist om dat de gasten met elkaar kunnen praten en dat er een prettige sfeer ontstaat, zonder dat ze “gestoord” worden door de achtergrondmuziek.

2. Zorg voor een relaxte afspeellijst tussen de ceremonie en de receptie.

Bij de meeste bruiloften is er een moment tussen de ceremonie en het moment dat de band of dj gaat spelen waar niet altijd even goed over nagedacht wordt. Terwijl dit een essentieel moment is. Door de juiste muziek te kiezen zorg je ervoor dat je gasten niet indutten en tegelijkertijd niet al hun energie verspillen door de dansvloer op te duiken. Maak hiervoor dus een afspeellijst van ca. 2 uur met muziek die wel uptempo is maar niet zo dansbaar dat de gasten niet meer te houden zijn.

3. Maak een lijst met jullie favoriete liedjes

Het is vaak onmogelijk om de hele muzikale avond zelf te bepalen. Maar om ervoor te zorgen dat er in ieder geval genoeg muziek voorbij komt die jij en je partner willen horen, doe je er goed aan om een afspeellijst te maken. Vergeet hierbij ook niet om na te gaan wat je gasten eventueel graag zouden willen horen. Ga hier met je verloofde voor zitten maar maak het niet te gek, de dj of band die je hebt ingehuurd is vaak heel goed in staat om muziek te spelen of draaien die past bij de setting.

Extra tip: Als je van je bruiloft een (exclusief) Facebook evenement hebt gemaakt, kun je in dit evenement een poll instellen. Hier kun je bijvoorbeeld vragen welk(e) liedje(s) of bands sowieso voorbij moeten komen. Natuurlijk heb je zelf de uiteindelijke beslissing in handen. 

4. Zorg dat het laatste liedje een liedje is wat jullie beide hebben uitgezocht

Gasten onthouden het laatste moment van het bruiloftsfeestje vaak het beste. Het liedje wat dan gedraaid wordt is dan ook heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de gasten een geweldig gevoel overhouden aan de bruiloft. De kunst zit hem erin om iets te kiezen wat helemaal bij jou en je verloofde past en wat tegelijkertijd heel herkenbaar is voor de gasten. 

In samenwerking met Bandzoeker.nl
Foto's: We.Capture

Bruidsmagazine

 

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een magisch einde aan je bruiloft

Vermaak tijdens jullie bruiloft

Photobooth huren voor jullie bruiloft

Een bruiloft vieren met een silent disco

Gerelateerde bedrijven