Van achtergrondmuziek naar dansmuziek « Huwelijk

Van achtergrondmuziek naar dansmuziek

Tijdens of rondom de trouwceremonie, gedurende het diner of de receptie en wanneer het feest losbarst, kan de muziek een belangrijk onderdeel van de bruiloft zijn. Zowel het soort muziek en de gene die het verzorgd, als de aanwezigheid van de muziek (niet te luid!) kunnen bepalend zijn.

Wie maakt de muziek?

Een alom aanwezige band die communiceert met de gasten en de boel in een feeststemming krijgt, een dj die vlotte, moderne muziek draait en vaak ook nog eens een lichtshow kan verzorgen, of een zanger of artiest, al dan niet bekend, die het iets kleiner en persoonlijker houdt en zo de show steelt. Alles heeft zijn voor en nadelen. Bedenk dus goed wat jullie willen qua sfeer en insteek en ga (het liefst meerdere keren, om te kijken of de stijl echt goed bij jullie past) kijken bij een optreden.

Tip! Maak goede afspraken met degene die de muziek verzorgd, over het soort muziek, specifieke liedjes en de sfeer die je wilt op jullie bruiloft.

De eerste dans

Kies als eerste nummer iets wat bij jullie past, zodat je niet hoeft op te zien tegen jullie openingsdans. Een romantisch, langzaam nummer, of een sneller liedje met een lekker ritme, dat maakt daarbij niet uit, maar bedenk wel wat voor dans jullie erbij willen doen.
Je kunt het eenvoudig houden, of een ingewikkelde combinatie maken van verschillende dansstijlen op bijpassend gecomponeerde muziek, als het maar echt iets voor jullie is. En als je niet van een openingsdans houdt, dan doe je het lekker niet en spreek je gewoon alvast af met een groep vrienden dat ze op een bepaald punt, wanneer de muziek harder wordt gezet, met zijn allen de dansvloer op komen. Niets moet, behalve genieten!

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Defining Moments Photography

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een magisch einde aan je bruiloft

Vermaak tijdens jullie bruiloft

Photobooth huren voor jullie bruiloft

Een bruiloft vieren met een silent disco

Gerelateerde bedrijven