Trouwen op het platteland « Huwelijk

Trouwen op het platteland

Trouwen op het platteland voelt lekker vrij, gezellig en informeel. Denk aan lange houten tafels, fris gedekt in het wit of juist kleurig met veldboeketten, mooie lampions en Delfts blauw of Boerenbont servies. Ook picknicktafels passen goed bij een boeren bruiloft.

Wil je de boeren stijl helemaal doorvoeren, kies dan voor hooibalen om op te zitten en fabriceer met een paar planken gemakkelijk een bijzettafeltje van hooibalen om bijvoorbeeld het gastenboek op te leggen.
Trouwkoets

Tip! Als trouwvoer kun je ook kiezen voor paard en wagen (of koets natuurlijk), maar wil je helemaal in stijl worden vervoerd, ga dan voor de trouwkoe. Echt het kan! 

Boerderij als trouwlocatie

Met fakkels, vuurkorven, en terrasverwarmers maken je het buiten gezellig en behaaglijk, ook als het later wordt. Bij vies weer kun je prima feest vieren in een mooi versierde schuur, kas of buitentent, wat er veel chiquer uit kan zien dan het nu misschien klinkt.

Nederland heeft de mooiste 'boeren' trouwlocaties beschikbaar met idyllische landweggetjes, schitterende boomgaarden; een echt buiten leven gevoel. Je kunt ervoor kiezen om zelf te decoreren, maar er zijn ook genoeg plattelandslocaties die al helemaal af zijn. Stuk voor stuk uniek en vaak met de nodige extra opties die ze bijzonder maken (denk aan wellness, een super chique diner of een prachtige bruidssuite).
Boerenbruiloft

Festivalbruiloft

Op veel locaties kun je heerlijk barbecueën, lekker en 'eerlijk' eten en vaak is er ook de mogelijkheid om foodtrucks te huren, die ook weer prima aansluiten bij het boeren thema. Ook leuk is een festivalbruiloft op het platteland. Dit gaat namelijk perfect samen. En natuurlijk kun je in deze omgeving geweldig op de foto, vaak ook nog met de aanwezige dieren of bloemen.

Tip! Geef je gasten Hopjes, dropjes of kleine stroopwafeltjes als bedankje!

Door Rinske van Rootselaar
Foto’s: Elsbeth Hoekstra Photography

Bruidsmagazine bestellen

Reageren

Gerelateerde artikelen

Tips bij buiten trouwen

Buitengewone trouwlocaties

Zo vind je de perfecte locatie voor je huwelijk

Hoe verzorg je de garderobe tijdens jouw huwelijk?

Gerelateerde bedrijven