Zo heb je geen stress voor je huwelijk « Huwelijk

Zo heb je geen stress voor je huwelijk

1. Goede planning

Een goede planning helpt enorm om stress voor je huwelijk te voorkomen. Begin op tijd en maak gebruik van checklists om niets te vergeten.

2. Voldoende hulp

Als je voldoende hulp inschakelt, kan dat ook enorm helpen om stress voor je huwelijk te voorkomen. Je kunt dan namelijk taken delegeren en je richten op de dingen die voor jou het belangrijkst zijn.
Geen stress bruiloft

3. Eten tegen stress

Als we stress hebben, zijn we geneigd om naar suiker- en calorierijke snacks te grijpen. We beteugelen onze zenuwen door een glas wijn voor onszelf in te schenken. Of we werken  een pak koekjes of zak chips naar binnen om onze zenuwen te temperen.

Helaas geven deze voedingskeuzes ons lichaam alleen nog maar meer stress. Dat is niet wat je wil in de aanloop naar je bruiloft. Gelukkig kan eten ook een positieve impact hebben op hoe je je voelt. Dat hangt helemaal af van de voedingskeuzes die je maakt.

Je eetpatroon op een gezonde manier aanpassen kan bijvoorbeeld enorm helpen om lekkerder in je vel te zitten. Als je ’s nachts door de zenuwen niet kunt slapen, kan gezond eten eveneens bijdragen aan een betere nachtrust.

Een gezond eetpatroon begint met drie gezonde maaltijden per dag. Ga dus niet proberen om je ontbijt over te slaan, ook niet als je wilt afvallen. Kies ervoor om iedere dag drie maaltijden en eventueel twee tussendoortjes te eten.

Als je gewicht wil verliezen of scherp wil zijn in de ochtend, is het prima om je ontbijt op een later tijdstop te eten. Kies voor een eiwitrijk ontbijt dat je lichaam veel voedingsstoffen biedt en goed verzadigt. Bijvoorbeeld havermout met bessen of Griekse yoghurt met noten.

Een gezonde lunch bestaat uit veel groenten, aangevuld met peulvruchten en gezonde koolhydraten. Niet direct een broodmaaltijd dus, maar bijvoorbeeld een goed gevulde soep of salade met een broodje erbij.

Een avondmaaltijd die je lichaam optimaal voedt, bestaat uit een uitgekiende mix van gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten. Denk hierbij aan verschillende soorten groenten, gezonde granen en een stukje vers vlees of vis.

Gezonde granen zijn bijvoorbeeld quinoa, zilvervliesrijst en boekweit. Ook zoete aardappels zijn heel gezond. Ze leveren namelijk meer van bepaalde vitamines en ook meer vezels dan gewone piepers.
Geen stress tijdens trouwdag

Kies zeker één keer per week voor vette vis of neem een omega 3 supplement als het eerste niet lukt. Er zijn verschillende omega 3-supplementen. De bekendste is visolie, maar je kunt ook kiezen uit krillolie of algenolie. In dit artikel kun je alles lezen over krillolie.

4. Gezonde snacks bij de hand

Als je zorgt dat je altijd voldoende gezonde snacks bij de hand hebt, zoals een handje noten, dan ben je minder geneigd om te bezwijken voor calorierijke tussendoortjes en ander minder gezondlekkers.

Voel je honger opkomen, dan eet je een nootje. Vaak heb je daarna alweer genoeg, want noten zijn enorm voedzaam door de vetten en eiwitten die ze bevatten. Eet er ook niet te veel van, want het zijn echte caloriebommetjes.

Je kunt bij gezonde snacks ook denken aan snackgroenten en hummus. Verder zijn gedroogde zuidvruchten enorm lekker en voedzaam door de vele vezels en mineralen die ze bevatten. Wees er alleen spaarzaam mee als je wil afvallen. Gedroogd fruit bevat namelijk ook veel natuurlijke suikers.

5. Mindfulness en meditatie

Mindfulness en meditatie kunnen helpen om je te ontspannen in de aanloop naar je huwelijk. Je hoeft maar een paar minuutjes per dag even te gaan zitten met je ogen dicht en je aandacht te richten op je ademhaling om tot rust te komen en te ontspannen.

Mindfulness kun je gemakkelijk beoefenen tijdens het eten of een andere bezigheid. Door even helemaal met je aandacht erbij te zijn en te proeven wat je eet, verleg je de focus en dat helpt om te ontspannen.

Zo ga je ontspannen je trouwdag tegemoet en kun je optimaal genieten van de mooiste dag van je leven.

Reageren

Gerelateerde bedrijven