Te gast op een bruiloft « Huwelijk

Te gast op een bruiloft

Het is niet altijd makkelijk om gast te zijn. Er gelden nogal wat ongeschreven regels.

Kleding

Draag sowieso geen wit! Deze kleur is alleen voor de bruid bedoeld en het is niet netjes om (een tint) wit aan te trekken als gast, tenzij dit specifiek wordt aangegeven door het bruidspaar. Houd je aan de dresscode en zorg dat je er netjes, maar niet overdressed uitziet. Voor je eigen comfort is het handig om schoenen te dragen waar je de hele dag op kunt lopen.

Vooraf

Het regelen begint wanneer de uitnodiging op de mat valt. Laat altijd weten of je wel of niet op de bruiloft zult zijn, zodat het bruidspaar kan gaan plannen. Ben je erbij, schrijf de datum en tijden dan meteen op.

Het goed lezen van de uitnodiging is ook belangrijk. Word je de hele dag verwacht of alleen op het feest? Mag je een partner meenemen of is de uitnodiging alleen voor jou?

Cadeau

Vaak lastig is het vinden van een leuk en passend cadeau. Weet je echt niets, vraag dan de ceremoniemeester naar ideeën. Geld geven kan altijd, al dan niet op een leuke manier verpakt. Het bedrag staat niet vast en vaak kun je zelf wel ongeveer bedenken wat redelijk is, afhankelijk van de band die je hebt met het bruidspaar.

Zorg op de grote dag dat je op tijd bent. Feliciteer als gast altijd het bruidspaar en de ouders en zeg ze gedag voor je weg gaat.

Tip! Bij een mooi feestje hoort een drankje, maar zorg wel dat alle ogen gericht blijven op de bruid en bruidegom en niet op jouw lallende persoontje.

Door Rinske van Rootselaar
Foto: Absolut Fotografie

Reageren

Gerelateerde artikelen

Hoe voorkom je trouwstress

Dit zijn 15 originele huwelijkscadeaus

De allerleukste huwelijkscadeaus om te geven

Wat te dragen op een bruiloft?

Gerelateerde bedrijven