7 tips voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest « Huwelijk

7 tips voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest

1. Wie uitnodigen voor een vrijgezellenfeest?

Als de organisator van een vrijgezellenfeest is het niet de bedoeling dat jij bepaalt wie er wordt uitgenodigd. Overleg met een paar mensen wie er mogen komen om niemand die belangrijk is voor de bruid of bruidegom te missen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste personen uitnodigt, kun je ook direct aan degene die gaat trouwen vragen wie hij of zij er graag bij zou willen hebben.

2. Datum voor een vrijgezellenfeest vaststellen

Is het lijstje met genodigden voor het vrijgezellenfeest compleet, dan kun je een datum gaan vaststellen. Hoewel eerder een vrijgezellenfeest vaak vlak voor een bruiloft plaatsvond, wordt het tegenwoordig toch al ruim voor de bruiloft gedaan zodat het huwelijkskoppel zich rustig kan voorbereiden op de bruiloft. Voor het vaststellen van een datum is de Datumpriker.nl erg handig. Vraag aan de verloofde van de vrijgezel wanneer hij of zij beschikbaar is.

3. Wat gaan jullie doen?

De activiteiten tijdens een vrijgezellenfeest hangen erg af van de persoonlijkheid van de vrijgezel. Je wil dat hij of zij een onvergetelijke en vooral leuke dag heeft, en kunt bijvoorbeeld iets creatiefs of sportiefs gaan doen. Bij een creatieve activiteit kun je denken aan een kookworkshop, schilderen of een mozaïek maken, bij een sportief uitje aan paintballen, karten of klimmen. Online kun je veel ideeën opdoen voor een vrijgezellenfeest voor een bruidegom of een vrijgezellenfeest voor een bruid.

4. Kleding bedrukken voor een vrijgezellenfeest

De vrijgezel mag natuurlijk opvallen, en daarom wordt vaak opvallende kleding voor een vrijgezellenfeest bedrukt. Populaire teksten op T-shirts voor een vrijgezellenfeest zijn bijvoorbeeld: ‘Groom… loading’, ‘Sorry ladies, this guy’s getting married’ of ‘Sold, of the market’. Ook favoriet zijn shirts waarop opdrachten staan die de bruidegom moeten uitvoeren. Bij Digitransfer.info kun je ook voor de andere aanwezigen op het vrijgezellenfeest goedkope, opvallende shirts laten bedrukken.
vrijgezellenshirts

5. Budget vaststellen en vervoer regelen

Niet iedereen heeft een ongelimiteerd budget voor een vrijgezellenfeest, dus het is goed tijdens de organisatie te inventariseren hoeveel iedereen eraan kan en wil spenderen. Houd er ook rekening mee dat natuurlijk ook voor de vrijgezel betaald moet worden. Bij een klein budget kun je best een activiteit doen, maar als er meer beschikbaar is kun je meerdere dingen gaan doen of eventueel ook nog vervoer zoals een bus of limousine regelen.

6. Kies een praktische locatie

Voor het vaststellen van de locatie is het goed om te kijken waar iedereen vandaan moet komen. Kies een plaats die voor iedereen zo snel en gemakkelijk mogelijk te bereiken is en houd als er mensen met het openbaar vervoer komen rekening hiermee. Vaak is het ook handig als er een centrale plek wordt afgesproken waar iedereen verzamelt, om dan samen te rijden naar de desbetreffende locatie.

7. Verantwoordelijkheid tijdens een vrijgezellenfeest

Als organisator van het vrijgezellenfeest ben je niet alleen verantwoordelijk voor de organisatie vooraf, maar ook het centrale aanspreekpunt tijdens het uitje. Als leider is het je taak te zorgen dat alles via de planning verloopt, en zullen mensen jou er ook op aanspreken als er dingen niet goed gaan. Mensen mogen best wat drinken, maar het is aan jou ervoor te zorgen dat iedereen zich fatsoenlijk blijft gedragen.

Het organiseren van een vrijgezellenfeest moet je leuk vinden, en je moet het wel aandurven. Denk je niet dat het je ligt dan kun je dit beter eerlijk aangeven, in plaats van dat je uiteindelijk half werk levert. Het is toch de bedoeling de vrijgezel en de andere genodigden een onvergetelijke dag te bezorgen!

Reageren

Gerelateerde artikelen

4 bizarre ideeën voor een vrijgezellenfeest

Fun & Beauty met vriendinnen

Het plezier van online casino's

Ideeën voor het opzetten van een afwijkend maar leuk vrijgezellenfeest

Gerelateerde bedrijven