Hoe overleef ik hoge hakken? « Huwelijk

Hoe overleef ik hoge hakken?

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, maar op je bruiloft toch liever niet. Vervelende valpartijen, zere voeten en pijnlijke blaren, die vermijd je liever. De kunst is om ruim van te voren te oefenen op je bruidsschoenen, zowel binnen als buiten en op verschillende steentjes. Doe dit het liefst met blote voeten in je schoenen, dus zonder panty, zodat je schoenen niet schuren.

Tip! Loop je zelden op hakken, ga dan niet meteen voor gigantische palen. Kies een hoogte waar jij je goed en redelijk stabiel bij voelt. Ook erg smalle hakken kun je beter even laten staan, want daarop sta je minder stevig dan op een iets bredere variant. Laat je daarnaast goed adviseren in een winkel voor bruidsschoenen.

Eerste hulp bij zere voeten

Neem voor de zekerheid een extra paar lagere schoenen mee, zodat je op het feest eventueel kunt wisselen en niet strompelend over de dansvloer gaat. Zorg ook voor blarenpleisters in je tas, voor het geval dat.

Merk je al snel dat hoge hakken hem niet gaan worden, pijnig jezelf dan niet onnodig. Ga voor een lange jurk waarbij je de schoenen niet ziet of ga op zoek naar een paar mooie ballerina's. Die zitten heerlijk en zijn toch vrouwelijk. Wat je tegenwoordig ook steeds meer ziet, zijn stoere gympen onder een trouwjurk. Maar ook de tijd van sandaaltjes of zelfs blote voeten komt er weer aan. Fijn!

Door Rinske van Rootselaar

Bruidsmagazine

Reageren

Gerelateerde artikelen

Koop het ideale huwelijkscadeau

Jouw bruidsschoenen en de drie belangrijkste vragen

Trouwschoenen voor de bruidegom: wat trek je aan?

Schoenen voor de bruidegom

Gerelateerde bedrijven