Trouwen in de winter « Huwelijk

Trouwen in de winter

Juist als het buiten koud is, voelt het binnen al gauw gezellig en warm. Bovendien kun je een winter-bruiloft ook erg goed combineren met een Kerst- of Valentijnsdag-thema. Helemaal leuk dus!

Sfeer

Heb je geluk, dan tref je sneeuw op jullie bruiloft en heb je meteen een romantische setting. Zo niet, dan maak je gemakkelijk je eigen sfeer op jullie behaaglijke trouwlocatie; een warme binnen-bruiloft met wit en zilver of juist donkergroen en Kerst-rood. Creëer een fijne omgeving met kaarsjes, lichtjes en live muziek en zet bijvoorbeeld fakkels bij de ingang.

Praktisch

Maar wat trek je aan als het buiten rond het vriespunt is? Het is verstandig om iets over je jurk heen te doen; wanneer je besluit om buiten foto's te maken bijvoorbeeld. Denk aan een bolero of stola. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een jurk met lange mouwen of handschoenen, als dit bij je past.

Het is leuk om het wintergevoel door te trekken naar je diner en drankjes. Glühwein of chocolademelk met slagroom passen perfect bij een bruiloft in dit seizoen. Ook echte winterkost als stoofpotjes, verschillende stamppotten, wild en erwtensoep kun je heel geschikt maken voor een trouwerij.

En helemaal onmisbaar is de echt winterse taart, met bijvoorbeeld chocolade, sneeuw van poedersuiker en mooie versiering. Sterretjes als taarttopper maken het helemaal af.

Tip! Treffen jullie het met een sneeuwrijk tafereel, buiten? Maak dan voor de gein ook wat foto's met een foute sneeuwmuts of (meer haarvriendelijk) een paar kleurige oorwarmers en wollige winterboots. Houd er wel rekening mee dat het snel donker is. Maak foto's in de buitenlucht vroeg op de dag, dan kom je niet in tijdnood.

Door Rinske van Rootselaar

wensballon, ufoballon, geluksballon

Reageren

Gerelateerde artikelen

Bruidsbeurzen van WeddingFair

Wolfslaar Winter Wedding Deal

Trouwen op de Amsterdamse grachten

Trouwen in het bos

Gerelateerde bedrijven