Trouwen bij Gemeente Delfzijl « Huwelijk

Gemeente Delfzijl

J. v/d Kornputplein 10
9934 EA Delfzijl

14 0596
gemeente@delfzijl.nl
www.delfzijl.nl

Trouwlocaties in Delfzijl

De omgeving van Delfzijl biedt meer dan je in eerste instantie zou denken en dat geldt ook voor de trouwlocaties. Alleen al in het gemeentehuis kan gekozen worden uit twee totaal verschillende invullingen. Kies je voor de raadzaal, dan heb je alle ruimte om in modern comfort te genieten van een mooie speech.

Maar ook heel origineel is de Japanse kamer in het oude gedeelte van het gemeentehuis. Deze ruimte is ingericht met allerlei Japanse voorwerpen zoals poppen, waaiers en aardewerk. Het zijn geschenken die de gemeente heeft ontvangen van delegaties uit Shunan City in Japan, waarmee Delfzijl een vriendschappelijke band onderhoudt.

Andere locaties in de gemeente zijn het kerkje van Meedhuizen, het kerkje van Borgsweer en het kerkje van Godlinze. De kerk van Godlinze staat centraal op een hoge wierde met twee goed bewaard gebleven ossenwegen (=ringwegen) en smalle kerspelpaadjes (paadjes die naar de kerk leiden). De NH Kerk met zadeldaktoren stamt uit de 12e eeuw en is omringd door een smalle gracht. Binnen zijn prachtige fresco's uit de 16e eeuw en er wordt gespeeld op een 18e-eeuws Schnitgerorgel.

Bestel het magazine Huwelijk in Groningen

 Druk met jullie trouwplannen? Dan eerst maar even lekker uitwaaien aan zee.

 

Gerelateerde artikelen

Bruids- en feestkleding voor kinderen

Trouwen in Groningen

Bruidegom, heb jij wel het juiste pak aan?

Jubileumactie bij De Bruidssalon

Gerelateerde bedrijven