Trouwen bij Gemeente Zeist « Huwelijk

Gemeente Zeist

Het Rond 1
3701 HS Zeist

14 030
zeist@zeist.nl
www.zeist.nl

Trouwlocaties in Zeist

Bilderberg Kasteel ’t Kerckebosch is ook zo’n idyllisch gelegen locatie waar het je op je huwelijksdag aan niets zal ontbreken. Het kasteel heeft alles wat bij een echt kasteel hoort: oprijlaan, koetshuis, imposante historische zalen en niet te vergeten de wonderschone kasteeltuin. Het kasteel stamt uit 1904 en was bedoeld als weidse ‘buitenplaats’ van Jonkheer Lintelo de Geer. De antieke gebruiksvoorwerpen verkreeg de Jonkheer voornamelijk uit kerken, kloosters en kastelen in de directe omgeving van Zeist en uit Zuid-Nederland. Zo is de monumentale antieke deur in de hal afkomstig uit de beroemde Dom van Utrecht.

Het Nederlandse ‘Versailles’, ofwel Slot Zeist, heeft eeuwenlang gefungeerd als tussenstop voor de koninklijke familie, wanneer deze onderweg was tussen Den Haag en Paleis ‘t Loo. Voor kleine gezelschappen (max. 15 personen) biedt de B&W kamer een uiterst statige ambiance. Daarnaast beschikt het slot over de Grote Slotzaal en de Blauwe Zaal. Voor een feest met maximaal 180 gasten kun je terecht onder de hanenbalken van het Slot Zeist, op de oude plavuizen van de rustieke Congreszaal.

Hotel Theater Figi nodigt je uit voor een stijlvolle bruiloft met veel glitter en glamour. Je kunt een statiefoto laten maken op de trappen van het Atrium, je krijgt adviezen bij het ontwerp van de bruidstaart. Kortom, je kunt bij Figi de dag creatief vormgeven. Eventueel combineer je de bruiloft bij Figi met een diner op Slot Zeist.

In Bosch en Duin kun je naast de plechtigheid ook een culinair feest realiseren in De Hoefslag. Dit stijlvolle hotel-restaurant is gelegen in een bosrijke omgeving. De ontvangst, de huwelijksceremonie, bruidstaart, champagne, diner, feest en overnachting voor zowel de kleine als grote familie- en vriendenkring, er zijn vele mogelijkheden en alles op één locatie.

Een hele rustieke locatie is de Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder. De plechtigheid vindt plaats in het romantisch gestoffeerde Koetshuis. De hoeve is gelegen in de prachtige bosrijke omgeving van Lage Vuursche. In de authentieke hoeve zijn twee stijlzalen met hoge plafonds, houten vloeren, glas-in-loodramen en een statige kroonluchter. Deze twee zalen komen uit op de sfeervolle bar de Ruif met openhaardkamer. Deze combinatie is te gebruiken voor een spetterend feest tot 500 gasten.

Indonesisch restaurant Mooi Zeist is een unieke locatie met een romantische atmosfeer. Niet alleen uit eten gaan wordt hier bijzonder, maar ook jullie trouwdag is hier in goede handen.
In Villa Pavia wordt zorg geboden aan ouderen die om welke reden dan ook niet meer zelfstandig kunnen worden. Maar niet alleen voor zorg kun je terecht bij Villa Pavia. Je in het echt laten verbinden is ook mogelijk op deze mooie locatie.

In Austerlitz kun je naar de voormalige kerk, het Beauforthuis. Een intieme en stijlvolle trouwlocatie, waar je bij mooi weer je receptie houdt in de tuin. En 's avonds, na de maaltijd, houd je een gezellig feest in de kerkzaal.

Gemeente Zeist staat bol van de mooi trouwlocaties en welke in het rijtje absoluut niet vergeten moet worden is Hotel/Restaurant Oud London. De sfeervolle ruimte zorgt al voor een onvergetelijk jawoord, maar er is meer mogelijk bij Oud London. Zo kunnen prachtige uilen de ringen invliegen. De grootse uilensoort ter wereld landt op je arm en overhandigt de ringen. En wat dacht je van een scenario waarbij de bruid een mooie trap afkomt en wordt ‘weggegeven’ door een van de ouders aan de bruidegom; een heus ‘tissue-moment’.

De kerkzaal van de Broedergemeente is al sinds 1768 een bijzondere plaats waar huwelijken worden gesloten. Het 18e-eeuwse witte interieur is prachtig en de akoestiek is uniek. De keus of jullie het kerkelijk huwelijk hier willen laten inzegenen of alleen het burgerlijk huwelijk willen sluiten is aan jullie. Desgewenst kunnen ook beide gebeurtenissen in deze sfeervolle ruimte plaats vinden. Dankzij de ligging op het unieke complex van de Broedergemeente en beschikbaarheid van verschillende ruimtes zijn er allerlei mogelijkheden denkbaar.

Het gemeentehuis aan Het Rond 1 is tevens een locatie die je zeker kunt overwegen. Het gebouw, dat in 1908 werd gebouwd, is van architectonische waarde. Het is zowel van buiten als van binnen uitgevoerd in neo-renaissancestijl, waarbij de hoofdvorm op de Duitse en de detaillering op de Hollandse renaissance is geïnspireerd. Links en rechts van de ingang staan beelden van Adam en Eva en in de ramen van de trouwzaal zijn gebrandschilderde glas-in-lood afbeeldingen te zien, die ‘’t Geloof’, ‘De Trouw’, ‘De Liefde’, ‘Het Fortuin’, ‘De Welvaart’ en ‘De Vrede’ uitbeelden.

Ook is de trouwzaal gedecoreerd met dwergen en valken en hangen er verschillende imposante schilderijen uit de negentiende eeuw. Al met al is het gemeentehuis van Zeist een zeer sierrijk decor voor één van de belangrijkste momenten van jullie feestdag.

Bruidsmagazine

Gerelateerde bedrijven