Trouwen bij Gemeente Utrechtse Heuvelrug « Huwelijk

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Kerkplein 2
3941 HV Doorn

0343 565600
info@heuvelrug.nl
www.heuvelrug.nl

Trouwlocaties in Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om haar prachtige landschap, maar ook om het grote aantal cultuurhistorische gebouwen. Op veel van deze locaties kun je trouwen, mits deze aan de voorwaarden voldoen die vermeld staan op de gemeentelijke website. De hieronder besproken locaties hebben eerder dienst gedaan als (vaste) trouwlocatie.

Het Jachthuis Beukenrode in Doorn stamt uit 1872 en is gebouwd in Italiaanse neorenaissance stijl. Dit lommerrijk gelegen conferentiecentrum staat garant voor een romantische huwelijksdag.

Landgoed Zuylestein in Leersum heeft voor gezelschappen van 30 tot 40 personen de keuze uit de grote zaal in het landhuis en de grote zaal in het historische poortgebouw. Het landhuis op dit 14e-eeuwse landgoed is in de jaren ’80 compleet opnieuw opgebouwd.

In Leersum kun je ook terecht bij een ander landgoed: Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Hier geven jullie het jawoord in de bossen of intiem in het landhuis. De voorafgaande of aansluitende feestelijkheden kun je ook op het landgoed laten plaatsvinden. De ideale locatie om je gehele trouwdag door te brengen.

In Kasteel Amerongen wordt het huwelijk voltrokken in het Koetshuis of de Oranjerie. Het kasteel staat in een prachtig landschap met de beboste hellingen van de Utrechtse Heuvelrug aan de noordzijde en de uitgestrekte oevers van de Nederrijn aan de zuidzijde. Het ijzeren toegangshek grenst aan een onverhard plein in de oude kern van Amerongen. Op deze schilderachtige plek waant men zich terug in de tijd en komt de historie van kasteel en bewoners tot leven.

In Amerongen kun je ook kiezen voor de Bergschuur bij bosrestaurant ’t Berghuis, waar je in een heel natuurlijke omgeving met 60 tot 100 man je eigen besloten feest kunt bouwen. Daarnaast kun je terecht in De Stallerij van de authentieke Herberg Den Rooden Leeuw. De Stallerij is zorgvuldig gerestaureerd en omgetoverd in een prachtige, sfeervolle, authentieke ruimte.

Wil je in vorstelijke sferen trouwen, dan is de Oranjerie van Landgoed Maarsbergen enorm geschikt. Het landgoed is perfect bereikbaar in het hart van Nederland, temidden van eeuwenoud groen. Bijzonder statig en exclusief is landhuis Maarten Maartenshuis in de eerdere gemeente Doorn. Dit exclusieve monument is niet iedere dag beschikbaar. Hier krijg je naast het landgoed, de plechtige entree en het bordes voor de groepsfoto, de absolute privacy voor het bruidspaar erbij.

In 1754 liet de toenmalig burgemeester van Utrecht, Jacob van Berck, het buitenhuis Spar en Dal bouwen. Het huis is gebouwd in de Hollandse Lodewijk XV-stijl. In geen enkel ander gebouw in deze streek is zoveel bewaard gebleven van deze stijl. In Driebergen-Rijsenburg wordt hier nu exclusief getrouwd. De ambiance van buitenplaats Sparrendaal maakt jullie huwelijk tot een onvergetelijke dag. De huwelijksvoltrekking kan gecombineerd worden met een passende receptie. Ook kan er  in Driebergen- Rijsenburg gekozen worden voor het adembenemende Kasteel Sterkenburg.

Partyboerderij Champ’Aubert stamt eveneens uit het verleden. De rust en het persoonlijke karakter van de boerderij wordt door talrijke gasten als bijzonder prettig ervaren. Op deze uitzonderlijke locatie kun je elkaar het jawoord geven!

Brasserie ‘De Holle Boom’ is tevens een voormalige boerderij. In De Deel, een nostalgische sfeervol ingerichte ruimte, kun je in de echt met elkaar verbonden worden. Voor de huwelijksnacht reserveer je de bruidssuite in het bijbehorende Boshotel Overberg.

Bruidsmagazine

Gerelateerde bedrijven