Trouwen bij Gemeente Amersfoort « Huwelijk

Gemeente Amersfoort

Stadhuisplein 1
3811 LM Amersfoort

14 033
burgerzaken@amersfoort.nl
www.amersfoort.nl

Trouwlocaties in Amersfoort

Amersfoort is één van de grootste monumentensteden in Nederland. De stad staat bekend om zijn historische kern, pittoreske straatjes en gezellige pleinen. Veel bruidsparen willen dan ook maar wat graag in Amersfoort trouwen.

Het meest populair is de huwelijksvoltrekking in het Oude Stadhuis aan de Westsingel. In dit historische pand uit 1780 kunnen paren het jawoord geven in de kleine of de grote zaal. Daarnaast is het mogelijk om zelf een locatie te kiezen. Bijvoorbeeld in een museum, ‘gewoon’ thuis, horecagelegenheid of in een kerk.

Zo is de St. Aegtenkapel is één van de oudste en mooiste monumenten van Amersfoort, gelegen aan de stadsgracht in het historisch hart van de stad. De kristallen kroonluchters en de hoge glas-in-loodramen maken van deze kapel tot een stijlvolle trouwlocatie. Zelfs trouwen tussen de dieren is mogelijk in Dierenpark Amersfoort.

Paren die liever een eenvoudige ceremonie willen, kunnen op donderdagmorgen, -middag of -avond terecht in de trouwkamer van het stadhuis. Elke maandagmiddag biedt Amersfoort de mogelijkheid om het huwelijk kosteloos te voltrekken in de trouwkamer van het stadhuis.

Bruidsmagazine

Gerelateerde bedrijven