Trouwen bij Gemeente Meppel « Huwelijk

Gemeente Meppel

Grote Oever 26
7941 BJ Meppel

14 0522
postbus@meppel.nl
www.meppel.nl

Trouwlocaties in de gemeente Meppel

Trouwen in De Secretarie van het historische oude gemeentehuis aan de Hoofdstraat in Meppel was decennia lang de gewoonste zaak van de wereld. Nu dient het als sfeervol alternatief voor degene die het moderne stadhuis minder aantrekkelijk vindt. Overal zijn de overblijfselen van vroeger terug te vinden. Zo hangt het oude gemeentewapen nog boven de voordeur. Binnen zie je marmeren vloertegels, gebrandschilderde ramen én moderne kunst.

Ook historisch, maar bovenal exclusief is Châteauhotel en -restaurant De Havixhorst in De Schiphorst. Het restaurant behoort sinds vele jaren tot de Nederlandse toprestaurants.
De Havixhorst beschikt over zes stijlvolle ruimtes. In het hoofdgebouw kunnen in drie zalen 20 tot 100 gasten worden ontvangen. Het Schathuis heeft een capaciteit tot 80 personen. De capaciteit van het Koetshuis is 200 personen; samen met de Tuinzaal te verdubbelen tot 400 personen.
Het Koetshuis, waar destijds de koetsen van baron Jan Arent Godert de Vos van Steenwijk onder dak stonden, is herschapen in een gerieflijke accommodatie voor ontvangsten. De Tuinzaal is de nieuwste zaal, met prachtig uitzicht op de besloten binnentuin en het eeuwenoude landgoed daarachter. De Horstzaal in het Schathuis is een meer besloten ruimte waar je de wereld even buitensluit op een uniek moment. En dan zijn er nog de acht hotelsuites, waarvan er niet één hetzelfde is; van het kussen op het bed tot de tegeltjes in de badkamer. En in de bruidssuite? Daar liggen jullie royaal en luxe pal onder het nest van een ooievaarspaartje dat elk jaar terugkeert op De Havixhorst.


Jullie huwelijksvoltrekking ook plaatsvinden bij ZIZO Feesten. Het jawoord, de receptie het diner en het feest allemaal op één locatie. Geen gereis en geen stress. Na de ceremonie lekker relaxed met een hapje en een drankje aan de bar of op het terras, lekker eten in het sfeervolle ZIZO Eten en aansluitend een geweldig feest in de moderne zaal ZIZO Feesten. Een trendy ambiance met een gedurfde knipoog naar chique.


En wil je van je huwelijksdag echt een topvoorstelling maken? Kies dan voor Schouwburg Ogterop. Het theater met de mooiste bonbonnièrezaal van Drenthe! Traditie, de modernste techniek en een ruime keus aan zalen onder één dak. 


Naast deze schitterende locaties biedt ook Meppel de mogelijkheid om zelf een locatie aan te wijzen. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wensen van veel bruidsparen die een bijzondere dag een zeer persoonlijk tintje willen geven. De locatie moet wel aan een aantal voorwaarden en veiligheidseisen voldoen.


Bruidsmagazine

Gerelateerde artikelen

Large_zelfstandigtrouwambtenaar

Kies je eigen trouwambtenaar

Large_rozenhof_trouwringen_award

Yes!! Dubbel feest bij Rozenhof Trouwringen

Large_trouwen_in_drenthe_bruidsmagazine

Trouwen in Drenthe

Large_onlineweddingshop_trouwartikelen

Trouwoutlet wordt onlineWEDDINGshop

Gerelateerde bedrijven