Trouwen bij Gemeente Emmen « Huwelijk

Gemeente Emmen

Raadhuisplein 1
7811 AP Emmen

14 0591
gemeente@emmen.nl
www.emmen.nl

Trouwlocaties in de gemeente Emmen

Natuurlijk kun je gewoon in het gemeentehuis van Emmen trouwen. Nou ja, gewoon?! Emmen heeft een speciaal trouwpaviljoen met twee verschillende zalen. Karakteristiek voor de grote zaal is het prachtige raam en een kleurrijk kunstwerk over de hele lengte van de wand. In de intieme kleine trouwzaal is ruimte voor circa 20 gasten. Romantische sfeerfoto’s kunnen in en rond het gemeentehuis worden gemaakt, maar zeker ook in de wat wijdere omgeving, zoals de bossen, de hei en het dorpje Westenesch.

Wil je liever iets anders, dan is er keus genoeg. In de mooiste dierentuin van West Europa, Dierenpark Emmen, trouw je in de groene omgeving van het Auditorium, borrel je in de vlindertuin en maak je de foto’s desgewenst met de nijlpaarden en giraffes op de achtergrond. De aangename temperatuur en de exotische sfeer in de diverse binnenverblijven maken deze locatie geschikt voor elk weertype.

Het Veenpark is een openluchtmuseum in Barger-Compascuum. Het romantische Veenkerkje wordt vaak gekozen als trouwlocatie voor het kerkelijk huwelijk. Er kan echter ook burgerlijk getrouwd worden en bij mooi weer kan het hele gezelschap een plekje krijgen in de tuin naast de kerk, in het prieel. Van geheel andere orde is de oude dorpsschool. Het bruidspaar zit er in een authentieke schoolbank. Je kunt het combineren met het rustieke bruine café in het Veenpark. In overleg is veel mogelijk! Er zijn diverse locaties in het park om na te praten, te toosten of te dineren. Voor de kleintjes is er een spannende speeltoren en een kinderboerderij.

Theater De Muzeval heeft als trouwzaal het Slakkenhuis, een karakteristiek gevormde zaal met ruimte voor 150 personen. Met behulp van de professionele licht- en geluidsinstallatie is het hier geen probleem om de gasten op een daverende voorstelling te trakteren. Na de huwelijksvoltrekking kunnen jullie het glas heffen op deze feestdag in het theatercafé. Alles is bespreekbaar voor een eventueel diner, een receptie of swingend feest.

Eetcafé Groothuis is de perfecte locatie voor een onvergetelijke trouwdag op een unieke plek in oud Emmen. Dit authentieke en gemoderniseerde pand kun je de gehele trouwdag vieren; van ceremonie tot avondfeest.  Jullie trouwceremonie kan hier in de zomermaanden ook in de tuin plaatsvinden. 


Het personeel van Hampshire Hotel Emmen biedt je luxe en haalt jullie graag op met een witte Mercedes oldtimer. Het overdekte patioterras in Moorse stijl wordt bij bruiloften speciaal omgetoverd tot een romantisch decor voor de huwelijksinzegening. Na het jawoord biedt de exotische vijvertuin een prachtige achtergrond voor het maken van trouwfoto's.


Het Univé Stadion, thuisbasis van FC Emmen, is een plek waar je je als fan volkomen thuis voelt. De zalen lenen zich voor een groepje van 15 mensen, maar je kunt er ook met gemak 200 gasten uitnodigen. 


Minder groot van omvang, maar heel speciaal van sfeer is de Dordse Kerk in Nieuw Dordrecht. Dit oude kerkje is in gebruik voor het burgerlijk huwelijk, waarna je, als je dat wilt, ook nog kerkelijk ingezegend kunt worden door de pastoor of de dominee. Voor het vieren van jullie echtverbondenheid hoef je het niet ver te zoeken: het naastgelegen gebouw De Rank is makkelijk in te richten als feestlocatie waar het feest meteen los kan.


Het Sportlandgoed te Zwartemeer is niet alleen een perfecte plek voor een knalfeest in de Rundezaal. Ook jullie jawoord wordt er ongetwijfeld onvergetelijk. Het Sportlandgoed staat voor 320000 m2 fun en sport. Je hebt hier dus meer dan voldoende ruimte om je uit te leven.

De sfeervolle zalen van Utopolis Bioscopen zijn ook beschikbaar om elkaar trouw te beloven. De mooie verlichting en zachte bioscoopstoelen zorgen ervoor dat je je een echte filmster voelt. 
Is een ceremonie met een theatertintje meer voor je? Theaterboerderij De Noorderbak laat het bruidspaar schitteren. Jullie hebben letterlijk en figuurlijk de hoofdrol!


Dan zijn er nog de Grote Kerk in het centrum van Emmen, Buurthuis De Foxel en Zalencentrum Bentlage te Emmer-Compascuum, De Fijnfabriek in Erica, ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek  en de Wilmsboo te Nieuw-Schoonebeek en mag je, mits tijdig, ook zelf een verzoek indienen om op een andere dan genoemde locaties te trouwen.

Je ziet: Emmen biedt keus genoeg.

Bruidsmagazine

Gerelateerde artikelen

Kies je eigen trouwambtenaar

Yes!! Dubbel feest bij Rozenhof Trouwringen

Trouwen in Drenthe

Trouwoutlet wordt onlineWEDDINGshop

Gerelateerde bedrijven