Trouwen bij Hans Bijker « Huwelijk

Hans Bijker

W. Jehannes Koopmansstraat 37
8491 DM Akkrum

06 20402146
info@b-retail.nl
.

Zij met hij | Zij met zij | Hij met hij | Zij aan zij | Geen tenzij | Trouw... Met mij erbij

  • Tranen van het lachen en tranen als het je raakt
  • Vanuit Friesland naar alle provincies en ‘omstreken’
  • Gevat, verrassend, interactief, uitdagend met de juiste persoonlijke snaar
  • In kostuum, met of zonder das, spijkerbroek, sneakers, nette schoenen of op blote voeten
  • Wettelijk mits toestemming gemeente of ceremonieel waarbij alles mogelijk is!
  • In het Nederlands of in het Frysk

Er was eens...

De ceremonie was in de prachtige tuin van de zeilschool vlak buiten ons dorp. We zaten op gekleurde stoeltjes in het gras en alles was versierd en voor het paar was er een mooi prieeltje gemaakt, tenminste ik denk dat ‘prieeltje’ de juiste benaming is. De trouwambtenaar was een oudere man in een deftige toga. Ik vond dat hij een mooie speech had gemaakt waarbij mij wel opviel dat het zo nu en dan ook over hem zelf ging. Halverwege de speech gaf mijn vrouw mij een por in m’n zij en fluisterde: “dit is jou op het lijf geschreven...trouwambtenaar!” “Jaaa, trouwambtenaar, dat wil ik, dat kan ik en dat ga ik doen! Wat een goed idee!”

Het hield me bezig en toen er een cursus voorbij kwam heb ik me direct aangemeld. In de cursus kwam alles voorbij behalve hoe je een traditionele, ietwat saaie trouwambtenaar moet worden. Nee, het kan allemaal wel wat hipper, wat vrolijker en wat informeler. Dit sprak mij aan en vanaf het begin raakte ik geïnspireerd hierdoor. Nadat ik op de ‘socials’ bekend had gemaakt dat ik wat leuks erbij ging doen werd ik al snel benaderd door twee ex collega’s die met elkaar in het huwelijksbootje wilden stappen. Of ik hun trouwambtenaar wilde zijn want iemand anders konden ze niet bedenken voor deze speciale opdracht. Ik was vereerd en daarna belden er meer...Trouwambtenaar Friesland

Ik zei de gek

Ik woon in Akkrum, dat is een prachtig dorp tussen de Friese meren in het midden van de provincie Fryslân. Ikzelf ben al langer dan 25 jaar getrouwd en met mijn  vrouw heb ik een dochter en een zoon. Tevens hebben we Teun en Melle, twee katten. Mijn passie is zeilen op het Sneekermeer, de Waddenzee en de Noordzee. Voor het dorp doe ik veel waaronder de ceremoniemeester zijn tijdens de intocht van Sinterklaas, ik vorm samen met Sinterklaas en de Hoofdpiet het ‘managementteam’ van de organisatie, hoe leuk is dat!Hans Bijker trouwambtenaar

Trouwen

Als je mij hebt gebeld met het verzoek dan maken we een afspraak om ruim voor jullie trouwdatum thuis op visite te komen. Daar vraag ik jullie het hemd van het lijf en bekijken we ook of het een wettelijk of een ceremonieel huwelijk gaat worden. In een ochtend, middag of avond schrijf ik alles op en neem het ook op met mijn telefoon, dit zodat ik niet alleen alles kan terug luisteren maar ook met welke intonatie de dingen zijn gezegd. Dan ga ik schrijven en als ik ben gestart blijf ik doorgaan, schrijven, verwijderen, toevoegen, aanpassen, etcetera. Thuis print ik de speech uit en is de strijkplank mijn spreektafel waarachter ik sta te speechen en het kantelraam mijn publiek is. Gênant misschien, maar ik moet soms erg lachen om mijn eigen passages die ik heb geschreven, voorpret dus! Vanuit Akkrum trouw ik in heel Nederland en als jullie naar het buitenland willen vlieg ik met jullie mee. De voertaal is Nederlands maar natuurlijk ook Fries.

Hans Bijker

06-20402146 / info@b-retail.nl

Recensies:

Betty en Edwin – juli 14, 2023

Wat was het een prachtige dag gisteren! En wat zijn we blij dat je bij ons kwam spreken! Het was fantastisch! We hebben mede dankzij jou een supermooie dag gehad en daar zijn we je heel dankbaar voor!

Marion en Marco – juni 24, 2023

Jij duizendmaal dank voor je geweldige speech en mooie en gezellige bijdrage aan deze dag. Onvergetelijk!!

Jolanda en Arjan – juni 16, 2022

Jij super bedankt voor je prachtige speech!

Astrid en Theo – juni 10, 2022

Je was fantastisch. Heel veel dank!!
Liefs van Mrs en Mr Stevens!!

Gerelateerde artikelen

Stap voor stap jullie bruiloft plannen

Kinderboek over trouwen

Oprecht verwonderd

Trouwen voor een dag

Gerelateerde bedrijven