Trouwen bij Gemeente Lelystad « Huwelijk

Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad

14 0320
gemeente@lelystad.nl
www.lelystad.nl

Trouwlocaties in Lelystad

Lelystad kent naast het stadhuis diverse trouwlocaties, elk met een eigen uitstraling en sfeer. Je kunt er trouwen te land, ter zee en in de ‘lucht’.

De Waterlely ligt in Natuurpark Lelystad, een van de natuurgebieden van Het Flevo-landschap. Het paviljoen heeft een bijzondere architectuur en ligt verscholen tussen het groen aan een grote plas. De buitenwanden zijn geheel van glas, waardoor binnen en buiten in elkaar over lopen. Je hebt het gevoel dat de ceremonie middenin de natuur plaatsvindt. Dit schitterende natuurpark is ook meteen een prachtlocatie voor de fotosessie.

Aan de rand van Lelystad bevindt zich het zeer bijzondere gebied “De Groene Velden”. De Groene Watertuinen is hierin aangelegd als zeer luxe verblijfaccommodatie waar logies en trouwen samen gaan. Deze Royal Bed & Breakfast beschikt met goed weer over een glazen prieel centraal in de parktuin waar de huwelijksceremonie kan plaats vinden. Bij slecht weer wordt inpandig een luxe trouwzaaltje met uitzicht over de watertuinen aangeboden. Het kersverse echtpaar kan zich meteen laten verwennen met een luxe suite, zwembad, sauna, Turks stoombad en jacuzzi. Iedere trouwerij is op deze exclusieve locatie 100% maatwerk. De mogelijkheden zijn, net als jullie huwelijk, eindeloos.

Het trefpunt van Lelystad is Agora. Dit prachtige, kleurrijke en desingvolle theater en congrescentrum vormt het ideale decor voor een spraakmakende bruiloft.

De Heeren van Stael is een mooi en sfeervol partycentrum dat een grote verscheidenheid aan activiteiten aanbiedt. Zo zijn er onder andere een bowlingbaan, een laserdome en kun je er heerlijk eten. De Heeren van Stael komt volledig tot zijn recht tijdens een feestavond waarop het publiek helemaal los gaat op de muziek.

Charisma Party Centrum is geschikt voor kleinere bruiloften en grote huwelijksfeesten tot wel 1000 personen. Zij bieden diverse op maat gemaakte trouwpakketten.

De Meeuwenhoeve is gehuisvest in een fraai ingerichte boerderij. Het partycentrum is rustiek gelegen grenzend aan het Knarbos. De landelijke omgeving staat garant voor een romantisch jawoord. De diverse zalen zijn geschikt voor het vieren van jullie bruiloft in grote of kleine kring.

Zijn jullie op zoek naar gezelligheid en warmte in een eigentijdse ambiance, dan is Yacht Club Lelystad Haven the place to be. Het stijlvolle en sfeervolle restaurant is direct gelegen aan de hoofdsteiger van Jachthaven Lelystad-Haven. Aankomen per huwelijksboot is dus zeker het overwegen waard.

In Jachthaven Flevo Marina vind je Aan ut Water. Dit sfeervolle en gastvrije restaurant beschikt over een groot terras direct aan het water en natuurlijk met een prachtig zicht op de afmeerde jachten en het daarachter gelegen IJsselmeer. Direct naast de Flevo Marina bevindt zich het Lelystadse strand. De nautische omgeving is voor iedere fotograaf uitdagend om de mooiste trouwfoto’s te ‘schieten’.

Aan de kop van de Bataviahaven in Lelystad is een wel heel bijzonder restaurant gevestigd. Zo'n prachtlocatie vind je in Nederland niet snel! Direct aan het water is restaurant Bataviahaven de perfecte plek voor jullie trouwdag.

Scheepswerf Batavia beschikt over drie bijzondere locaties voor jullie jawoord. De kapiteinshut van het VOC-schip Batavia is een authentieke plek voor een kleine groep. Wil je een wat officiëlere omgeving? Denk dan aan de Commandeurskamer op de eerste etage in het hoofdgebouw. Een grote raampartij biedt een schitterend uitzicht over de werf, de schepen en het Markermeer. Sfeervol en intiem is de Tentoonstellingsruimte. Bovenop de tribune in de zaal waan je je op een schip en kijk je uit op een prachtig zeezicht. Vervolgens daalt de bruid de trap af en loopt tussen de dierbare gasten door naar haar bruidegom. Het jawoord kan uitgesproken worden.

Schepen van de NAUPAR dienen tegenwoordig ook als huwelijksboot. Alle schepen van de NAUPAR zijn namelijk officiële trouwlocaties van de gemeente Lelystad. En als je je realiseert dat meer dan 60% van het IJsselmeer behoort tot het grondgebied van de gemeente Lelystad, dan begrijp je dat trouwen op het water hier niet beperkt is tot in, of net buiten de haven. Je kunt tot aan Enkhuizen je trouwbelofte afleggen.

Oxalex biedt jullie de mogelijkheid om te trouwen op de Bounty. Dit luxe, dwarsgetuigde zeilschip is een waardige locatie voor jullie jawoord op het IJsselmeer. Een bruiloft kan op de Bounty op maat worden samengesteld. Rustig en ingetogen, of wild en luidruchtig? Wel of geen livemuziek? Soep met broodjes of een sjiek meergangendiner? Het schip is uitgerust om elke trouwerij onvergetelijk te maken.

Een exclusieve omgeving in luchtvaartsfeer vind je in Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Je trouwreportage kun je maken bij de originele historische Fokker F.VII uit 1926, of op de trap van de F.27. Het historische gebouw van Schiphol uit 1928 heeft een prachtige vertrekhal die een authentieke romantische sfeer ademt. Met een beetje geluk staat de Uiver op zijn thuisbasis en kun je foto’s in het toestel maken. Maar ook de oranje Dakota of de De Havilland Dove zijn historische toestellen die een prachtig decor geven. Mogelijkheden te over!

Bruidsmagazine

Gerelateerde bedrijven