Trouwen bij Gemeente Almere « Huwelijk

Gemeente Almere

Stadhuisplein 1
1315 HR Almere

14 036
info@almere.nl
www.almere.nl

Trouwlocaties in Almere

Trouwen in een van de meest dynamische steden van Nederland is mogelijk op een diversiteit aan locaties. Wij lichten er hier slechts een aantal uit.
Het stadhuis van Almere heeft een prachtige trouwzaal. Deze is ontworpen door de bekende architect Cees Dam. Tijdens de huwelijksvoltrekking kun je je eigen muziek draaien.
Het is mogelijk op andere locaties dan de permanente trouwlocaties in de echt verbonden te worden. Wil je liever thuis trouwen of op een andere favoriete plek, neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken.

Geen kerkelijk huwelijk, maar toch trouwen in een mooie kerk? Kerkcentrum Goede Rede biedt deze mogelijkheid. Natuurlijk kan de kerkelijke inzegening ook op deze locatie plaatsvinden.
Haddock Watersport is een veelzijdig bedrijf met een unieke ligging aan het Weerwater in het hart van Almere. Haddock Watersport beschikt over twee sfeervolle zalen met eigen bar. De zalen worden verhuurd inclusief verzorging van hapjes en drankjes naar wens. In de Kleine Zaal is plek voor circa 80 personen. De Grote Zaal heeft plek tot circa 160 personen. Voor een grote bruiloft kunnen beide zalen gekoppeld worden.

View Almere (voorheen Lido Almere) is eveneens gelegen aan het Weerwater. Net buiten het drukke stadsgewoel. Door de prachtige ligging met een terras aan het water kijk je uit op de skyline van Almere. View Almere beschikt over twee zalen met een eigen informeel karakter. De locatie is bij uitstek voor een romantisch jawoord met aansluitend het feest van je dromen.

Waar anders dan aan de oevers van het water hoort BoatHouse thuis? Een indrukwekkend gebouw, dat in al z’n elementen en uitstraling aan de karakteristieke watersportverenigingen van weleer doet denken die destijds de oevers van grote Amerikaanse en Engelse rivieren sierden. Ruim en robuust van opzet. Deze accommodatie beschikt over drie multifunctionele zalen.

Op het water trouwen is mogelijk op een  van de authentieke zeilschepen Abel Tasman, De Hartstocht, De Lis, Omega en de Willem Barentsz. Of je kiest voor een heus stoomschip. Partyschip ss Succes anno 1897 is de huwelijksboot bij uitstek als het gaat om een exclusieve bruiloft.

Voor een spetterend feest ben je ook bij Spotlight aan het juiste adres. Zij beschikken over vier zalen en verzorgen elk type feest tot maximaal 450 personen. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in de speciale moderne kathedraal die een perfecte bruidssfeer creëert. Door de combinatie van diverse witte tinten en gekleurde lichten ontstaat een effect van kleuren. In deze bijzondere sfeer wordt jullie trouwplechtigheid onvergetelijk.

De jonge geschiedenis, voortdurende groei, stedenbouwkundige vorm en opzienbarende architectuur maken Almere tot een fenomeen. CASLa is het centrum waar je over verleden en toekomst van de stad wordt geïnformeerd. CASLa biedt jullie een moderne glazen ruimte met naar alle kanten een schitterend uitzicht over het water. Je kunt hier op verschillende plaatsen jullie eigen ceremoniële plek inrichten. Een van de opties is wel heel spectaculair: het open dak waar de zon en de flikkering van het watervlak jullie plechtigheid luister bijzetten. Een uniek decor voor trouwfoto’s.

Trouwen in de stijl van de jaren '40, '50, '60 kan bij GateWay Diner. Het originele concept vanuit die jaren tot in het kleinste detail: vanaf de muziek uit de Jukebox, milkshakes uit hoge glazen tot aan de manier van serveren. Deze American Diner staat midden in het stadspark Koningin Beatrixpark te Almere. Achter de Diner is een pand gebouwd, gebaseerd op een woning uit Amerika 1939 met o.a. een zaaltje voor feesten en partijen; The Blue Plate.

Het nieuwe Van der Valk Hotel Almere biedt een moderne plaats om het jawoord te geven. Zowel het bruidspaar als de gasten zullen worden omringd door luxe en comfort.

Lodgerie Het Groene Geheim  is een bijzonder hotel, dat meer biedt dan allen de verhuur van luxe lodges. Je kunt op deze romantische locatie, omgeven door bos en water, ook in het huwelijk treden. De prachtige landschapstuin is een fraai decor voor de trouwreportage. Voor de organisatie voor jullie gehele trouwdag is hier in overleg veel mogelijk.

Stad & Natuur Almere staat voor de Almeerse groene buitenruimte. Op de diverse ontmoetingsplekken kom je in contact met de natuur. Stadslandgoed de Kemphaan is hier een favoriete fotolocatie van vele bruidsparen. Het stadslandgoed ligt in het grootste loofbos van Almere, boswachterij Almeerderhout. Het Vroege Vogelbos maakt hier onderdeel van uit. Dit bos is een bijzondere plek met de theeschenkerij, de schaapskooi met schaapskudde, de mooie houten speeltuin en de bostuin. Hier biedt Het Eksternest jullie de mogelijkheid om te trouwen. Dit kan op verschillende plaatsen zoals in de boomgaard, het theehuis of in de nieuwe feestzaal. Ook het prieel in de bostuin is een romantische plek voor het jawoord.

Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders is eveneens een ontmoetingsplek van Stad & Natuur Almere waar je in het huwelijk kunt treden.

Zit jullie locatie hier niet tussen kijk dan op de gemeentelijke website voor het complete overzicht. Je zult zien: Trouwen? Het kán in Almere.

Bruidsmagazine

Gerelateerde bedrijven