Trouwen bij Gemeente Bergen (NH) « Huwelijk

Gemeente Bergen (NH)

Jan Ligthartstraat 4
1817 MR Alkmaar

072 8880000
info@bergen-nh.nl
www.bergen-nh.nl

Trouwlocaties in Bergen (NH)

Goed nieuws voor iedereen die romantisch op het strand of in een mooie tuin wil trouwen. Sinds kort mogen bruidsparen in de open lucht trouwen in de gemeente Bergen. Wel moet dat stuk strand bij een strandpaviljoen horen. Trouwen in een prachtige tuin of op een terras mag ook. Voorwaarde is dat de tuin of het terras bij een gebouw hoort. De gemeente Bergen geeft hiermee gehoor aan een veelgevraagd verzoek.

Bijzonder sfeervol is de Slotkapel in Egmond aan den Hoef. In de elfde eeuw werd het eerste kasteel gebouwd. Vandaag de dag zien we alleen nog de fundamenten in de slotgracht tezamen met een fragment van de rentmeestertoren. In de Slotgracht prijkt nu op zijn sokkel het bronzen beeld van Lamoraal van Egmont. De naastgelegen 13e-eeuwse Slotkapel werd in de zeventiende eeuw volledig gerestaureerd. Waar honderden jaren kerkelijke huwelijken werden voltrokken, is de Slotkapel sinds 1989 één van de meest geliefde locaties voor burgerlijke huwelijken in de omgeving. De kasteelruïne, maar ook het nabij gelegen duingebied, vormen de uitgelezen plek voor jullie fotoreportage.

In Schoorl kan getrouwd worden aan de voet van de duinen in ‘t Oude Raadhuisje. Het uit 1601 stammende voormalige Raadhuis van Schoorl is het kleinste en oudste raadhuisje van Nederland. In dit monumentale pand zijn vele details terug te vinden, zoals de authentieke vloeren, wanden en schouw. Het sfeervolle interieur is in de loop der jaren aangepast. 't Oude Raadhuisje bevindt zich op een steenworp afstand van Restaurant Hotel Merlet. Zij hebben werkelijk alles in huis om jullie trouwdag tot een onvergetelijk feest te maken.

De Bokkesprong is gevestigd in een authentieke stolpboerderij gelegen tussen Schoorl en Groet. Het restaurant is gelegen nabij het mooiste duingebied van Holland en biedt je weidse uitzichten over het polderlandschap. Je wordt omringd door een stukje Noord-Hollandse boerderij-romantiek. Zowel grote als kleine gezelschappen kunnen in de boerderij terecht.

Ook het Blooming Hotel te Bergen is een locatie die jullie zeker moeten overwegen. Dit hotel telt elf hectare eigen duingebied. Bij Blooming geven jullie na het jawoord je eigen droomfeest. Op het terras 'onder de platanen', in een privé duinpan, een statige zaal of een feestelijke loungeroom – jullie kiezen.

De aangewezen trouwlocaties in Bergen bevatten daarnaast nog verscheidene kerken. Zo kun je in het hartje van Bergen trouwen in de Ruïnekerk. De sfeervolle historische Ruïnekerk is een prachtige plek voor jullie trouwdag. Het intieme karakter met grootse uitstraling en rijke details vormen een unieke setting voor uw feest. De Ruïnekerk biedt diverse mogelijkheden voor catering, aankleding, muziek enz.

Zit de jullie droomlocatie er niet bij? Kies zelf een locatie en vraag toestemming bij de gemeente.

Bruidsmagazine

Gerelateerde artikelen

Large_weddingfair_rotterdam

22 september: WeddingFair Heiloo

Large_trouwen_in_noord-holland_bruidsmagazine

Trouwen in Noord-Holland

Large_trouwen_amsterdam_grachten_rederij-de-nederlanden

Trouwen op de Amsterdamse grachten

Large_huwelijksreizen_amsterdam

Karin’s Choice – Honeymoon Hotspots: van romantische boutique hotels tot exotische luxe villa’s

Gerelateerde bedrijven