Trouwen bij Gemeente Bronckhorst « Huwelijk

Gemeente Bronckhorst

Elderinkweg 2
7255 KA Hengelo

0575 750250
info@bronckhorst.nl
www.bronckhorst.nl

Trouwlocaties in Bronckhorst

De gemeente Bronckhorst is een prachtige gemeente voor de mooiste dag. Veelzijdig, historisch, groen en kleurrijk. In het kleinste stadje van Nederland ligt tussen gerestaureerde gebouwen en boerderijen, de kapel van Bronkhorst. Dit historische kerkje is bijzonder geschikt voor een sfeervolle huwelijksceremonie. De kapel is in 1344 gesticht door Gijsbert V van Bronckhorst en zijn vrouw Catharina van Leefdael ter ere van de heilige maagd Maria en Sint Maarten. In 1964 werd de restauratie ter hand genomen en is de kapel zoveel mogelijk in oude luister hersteld. De kapel biedt plaats aan 100 personen.


Kasteel Keppel ligt op een eiland tussen twee takken van de Oude IJssel in Laag-Keppel. Op heel oude grondvesten werd het huidige gebouw, na een verwoesting in 1582, begin zeventiende eeuw weer opgebouwd. Op het terrein kan de bezoeker de geschiedenis van het huis aflezen aan de kleur en vorm van de stenen en aan muurankers, gevelstenen en ingemetselde kogels. Opvallend zijn ook de watermolen en de portrettengalerij van Europese vorsten uit de 18e eeuw die onderdeel is van het interieur van de grote zaal. De historische omgeving en de mooie trouwzaal vormen een prachtige entourage voor een huwelijksvoltrekking.


Voor een intieme en romantische sfeer kun je terecht bij Kasteel Vorden. Het authentiek ingerichte kasteel stamt uit de dertiende eeuw en wordt omringd door een mooie slotgracht. Kasteel Vorden biedt je alles voor een complete trouwdag. Van burgerlijke trouwceremonie tot diner, receptie, feest en overnachting. 


Museum Smedekinck is gevestigd in een prachtig gerestaureerde historische boerderij aan de rand van het dorp in Zelhem. In 1341 werd deze boerderij al genoemd als leengoed van het door Ludger gestichte klooster in Werden (Duitsland). In 2005 en 2006 is deze boerderij geheel verbouwd en ingericht als Erfgoedmuseum. Er zijn twee ruimtes waar je het jawoord kan geven namelijk: De Deel, de voormalige deel is als trouwzaal geschikt voor 20 tot 80 personen en de Heerenkamer. Een trouwkamer voor een klein aantal mensen met de authentieke sfeer van weleer. Het museum als boerderijtype heeft zijn eigen charme om de bruidsreportage te maken.

Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor de raadzaal van het gemeentehuis in Hengelo.

Bruidsmagazine

Gerelateerde artikelen

9 november: Duurzaam Trouwen Deventer

Trouwen in Gelderland

Dit zijn de 5 mooiste huwelijksreizen naar Afrika

Slot Doddendael, een sprookjesachtige trouwlocatie

Gerelateerde bedrijven