Trouwen bij Gemeente Arnhem « Huwelijk

Gemeente Arnhem

Koningstraat 38
6811 DG Arnhem

0900 1809
gemeente@arnhem.nl
www.arnhem.nl

Trouwlocaties in Arnhem

In de Gelderse hoofdstad mag je zelf een locatie kiezen, onder bepaalde voorwaarden. Natuurlijk kun je ook ‘gewoon’ terecht in het stadhuis met haar strakke architectuur en bruisende fontein. De grote trouwzaal is hier onlangs vernieuwd.

Twee deuren verderop is de Scheepenzaal van het historische Maarten van Rossumhuis als trouwlocatie is aangewezen. De zaal weerspiegelt nog steeds de grandeur van weleer en is bijzonder stijlvol door haar historische karakter. De originele hoge marmeren schouw en schilderijen zorgen voor een romantische omgeving.

Naast die stedelijke locaties is er ook volop groen te vinden in en om Arnhem. Bovenop de Hartjesberg staat Villa Sonsbeek, in de volksmond ook “Witte Villa” of “Huis Sonsbeek” genoemd. Een monumentaal pand, met een schilderachtig en magnifiek uitzicht over een even monumentaal park. 
Vlakbij de villa staat De Palatijn. Deze veelzijdige horecagelegenheid is met zijn ligging en mooie buitenomgeving een ideale locatie voor jullie jawoord en de daarop volgende festiviteiten.


Brasserie De Boerderij is ook al gevestigd in een monumentaal pand en heeft een eigentijdse uitstraling. De ligging is uniek: in het Sonsbeekpark, op steenworpafstand van het Arnhemse stadscentrum. De ceremonie kan zowel binnen als in het prachtige park plaatsvinden. 


Iets verder, maar heerlijk rustig, ligt Groot Warnsborn. Je komt er via een smal weggetje door het bos. In lang vervlogen tijden werden hier in de Oranjerie orchideeën en exotische vruchten gekweekt. Nu kun je er trouwen. Bovendien heeft Groot Warnsborn twee bruidssuites met jacuzzi!

Anders, maar niet minder bijzonder, is het Openluchtmuseum. Oude huisjes, ambachtelijke papiermolens, kleinschalige boerderijtjes en werkplaatsen verbeelden het harde leven van weleer. In de Kasteelboerderij staat de Herenkamer tot de beschikking van bruidsparen. Ook kan het Zeeuwse Hervormde kerkje hiervoor gebruikt worden. 
De trouwzaal bij Max Brothers in Arnhem heeft de romantische naam ‘Heaven.’ De trendy zwart met witte zaal zou wel eens de perfecte plaats voor jullie plechtigheid kunnen zijn.


Trouwen op de meelzolder van Molen De Hoop in Elden is een andere mogelijkheid. Deze belt-korenmolen is een unieke en sfeervolle plek. Natuurlijk heeft de molen ook zijn beperkingen, maar dat neemt niet weg, dat deze monumentale locatie een schitterende uitstraling heeft. Het is echt iets anders.


Tot slot kun je terecht bij Robbers & Van den Hoogen, het Wijnmuseum. Je kunt hier kiezen uit de klassieke Franse kamer in de villa, de gezellige wijnbar of de bijzondere en ongedwongen ambiance van het wijncafé. De huwelijksvoltrekking kan bij goed weer ook plaatsvinden onder de nostalgische beukenboom. 


Bruidsmagazine

Gerelateerde artikelen

21 januari: Duurzaam Trouwen Arnhem

Trouwen in Gelderland

Dit zijn de 5 mooiste huwelijksreizen naar Afrika

Slot Doddendael, een sprookjesachtige trouwlocatie

Gerelateerde bedrijven