Top 5 romantische locaties voor jouw huwelijksreis in Zuid-Afrika « Huwelijk

Top 5 romantische locaties voor jouw huwelijksreis in Zuid-Afrika

Bij je huwelijksreis in Zuid-Afrika kun je verblijven bij kleinschalige, intieme accommodaties op de mooiste plekjes. Zo wordt je huwelijksreis een droomreis waar je samen nog lang van kunt nagenieten. Hieronder heeft Sable Tours een top 5 samengesteld van de leukste accommodaties in Zuid-Afrika.

1. De zon onder zien gaan in Kaapstad – The Last Word Long Beach

In het kleine en pittoreske vissersdorpje Kommetjie wordt van oudsher op kreeft gevist. Acht kilometer aan wit, poederig zandstrand, prachtige zeezichten en de oceaan op uw stoep zorgen ervoor dat je tijdens je verblijf bij Long Beach kunt genieten van zon, zee en rust, terwijl het bruisende centrum van Kaapstad ongeveer een uur rijden is. Je kunt wandelingen op het ongerepte strand maken, gaan paardrijden of simpelweg lekker luieren in de zon. Vanuit het zwembad of je privé dek kun je in de maanden juli t/m november de walvissen voorbij zien komen.
Trouwen in Afrika

Ook kun je je eigen kreeft vangen en vervolgens klaar laten maken voor diner. Kommetjie is een van de beste plekken om te surfen in Kaapstad en je zult menig waaghalzen kunnen bewonderen. Vanuit Kommetjie kun je via de mooie Chapman’s Peak route een bezoek brengen aan Kaappunt. Je luxe kamer is elegant ingericht en heeft een en-suite badkamer, een eigen patio en een mooi uitzicht op zee.

2. Op zoek naar olifanten – Woodall Country House

Woodall Country House ligt op slechts een steenworp afstand van Addo Elephant Park en de Shamwari en Schotia wildparken. Je zult dit 5-sterren luxueuze en rustgevende guest house met tegenzin weer verlaten, waarna je direct verlangt naar je volgende bezoek.

Je kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad in de prachtige tuin of ’s winters bij de knapperende open haard in de gezellige lounge. Bij de elegante inrichting is gebruikt gemaakt van de fijnste natuurlijke materialen, zoals ruwe zijde en knisperend linnen. De warme kleurstellingen en prachtige accessoires zorgen voor een klassiek romantische atmosfeer.

Je ruime kamer heeft een luxe en-suite badkamer met badjassen, privé veranda, airco, minibar en koffie-/theezetfaciliteiten. Vanuit dit verblijf kun je óf op eigen gelegenheid het beroemde Addo Elephant Park bezoeken óf gebruik maken van georganiseerde game drives naar verschillende (privé) wildparken in de omgeving onder begeleiding van hoog opgeleide gidsen.

3. Een uitzicht dat je de adem zal benemen – Kings Walden Garden Manor

Aan het begin van de vorige eeuw verzuchtte een jonge vrouw ‘I never want to leave’, toen ze uitzicht bewonderde over het landgoed waar ze op bezoek was. De man naast haar antwoordde: ‘Marry me, and you will never have to’. Dit was het begin van een lang en gelukkig huwelijk, dat eindigde met de dood van de vrouw. Op het moment dat ze stierf, sloeg de bliksem in op de enorme eucaluptusboom bij het terras. Sindsdien is deze boom het symbook van Kings Walden’s magische en romantische geschiedenis.
Trouwen in Afrika

Kings Walden bij Tzaneen ligt in de Magoebaskloof, een mooi natuurgebied met dramatische landschappen. De dichte bossen, kristalheldere stroompjes en watervallen makken dit gebied tot een paradijs voor wandelaars. Je kunt ook een bezoek brengen aan een van de theeplantages in de omgeving. Kings Walden is een elegant en romantisch verblijf, gelegen in prachtige tuinen. Vanaf het terrein heb je een fantastisch uitzicht over de vallei. Je kamer is ruim en comfortabel, met een open haard, en-suite badkamer en eigen toegang tot de tuinen.

4. Slapen in de ‘bush’ – Pondoro Game Lodge

Pondoro is een kleine, intieme safari lodge aan de oever van de Olifants rivier, grenzend aan het beroemde Kruger Park. De essentie van een safari in Afrika is rust, wild, natuur en de romantiek van vervlogen tijden. Stelt je het gebrul van een leeuw voor terwijl je net wordt gewekt. En terwijl de eerste zonnestralen de nacht verdrijven bevind je zich in een open voertuig, op zoek naar de dieren die de Afrikaanse jagers het meest vreesden. Je ranger zal niet alleen zijn kennis over de dieren en de wildernis met je delen, maar je ook deelgenoot maken van herinneringen aan Afrika die je nooit zult vergeten. Je luxe chalet kijkt uit over de rivier en is mooi ingericht in Afrikaanse sfeer.
Trouwen in Afrika

Liggend in je bad kun je genieten van het uitzicht op de ‘bush’ en met een beetje geluk komt het wild zo voorbij lopen. Na een fascinerende dag in het park kunt je ’s avonds genieten van een heerlijk diner met gerechten uit de Afrikaanse en Europese keuken. Vanuit de schuilplaatsen in het kamp kun je de gehele dag door vogels en ander wild observeren dat komt drinken bij de watergaten. Als klap op de vuurpijl heb je ook de mogelijkheid om een nacht  in een schuilhut midden in de bush door te brengen, midden in het reservaat met niet anders om je heen dan het wild en de natuur!

5.  Een verblijf op ‘hoog’ niveau – Phantom Forest

De naam ‘Knysna’ betekent in Khoi San ‘plek van hout’. Knysna is dan ook onlosmakelijk verbonden met de oeroude bossen van dit mooie gebied. Er is daarom geen betere plek om hier te verblijven dan te midden van de indrukkende reuzen! Phantom Forest biedt je de unieke ervaring om te overnachten bij een accommodatie die in en tussen de boomtoppen is gebouwd! Alle kamers van dit bijzondere verblijf liggen tussen de bossen van een natuurreservaat langs de Knysna rivier.

In het kleine reservaat leven diverse antilopensoorten en ander klein wild. In de ochtend wordt je gewekt door het gekwetter van de meer dan 150 soorten vogels die tussen de bomen vliegen. Je boom suite bestaat uit een slaapkamer / zitkamer, luxe badkamer en privé dek met een prachtig uitzicht op de bossen of de Knysna lagune. De suites zijn gedecoreerd met natuurlijke stoffen in subtiele aardse kleuren en hebben een jaccuzi op het buitendek, waar je ’s avonds de sterren kunt bewonderen onder het genot van een glaasje wijn. Om compleet tot rust te komen in deze vredige omgeving kun je ook diverse wellness behandelingen boeken.

Met deze slechts kleine greep uit bijzondere verblijven in Zuid-Afrika bieden we je hopelijk inspiratie voor een fantastische huwelijksreis!

Reageren

Gerelateerde artikelen

De meest romantische bestemmingen van Europa

Op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw huwelijksreis?

Dit zijn de mooiste huwelijksreisbestemmingen binnen Europa

Een onvergetelijke huwelijksreis: een op maat gemaakte rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland

Gerelateerde bedrijven