Fotoshoot: 55 jaar getrouwd en dolverliefd « Huwelijk

Fotoshoot: 55 jaar getrouwd en dolverliefd

De recente cijfers over 2015 wijzen uit dat in 2021 het aantal gouden huwelijken een enorme piek bereikt – en dat hoge aantal zal in de jaren erna niet meer worden geëvenaard. Koppels als Peter en Greet worden straks dus zeldzaam.

Al 55 jaar met dezelfde Valentijn

Je zou het misschien niet verwachten, maar na al die jaren vieren Peter en Greet nog steeds elk jaar Valentijnsdag. Ze geven elkaar op deze dag een speciale valentijnskaart. Op de kaart schrijven ze een lieve boodschap en er zit een tegoedbon bij voor een kopje koffie, en soms zelfs voor een brunch bij van der Valk, vertelde Greet trots.

Te oud? Welnee!

Iedereen kent de fotoshoots met jonge stelletjes rondom de bruiloft of zwangerschap, maar is dit niet nóg mooier? Twee mensen die al sinds 1960 getrouwd zijn, hoogte- en dieptepunten hebben gemaakt en telkens voor elkaar hebben gekozen! En dan te bedenken dat Peter en Greet hun twijfels hadden over de Fuif.nl-loveshoot: “Maar zijn we niet veel te oud voor zo’n fotoshoot?” en “Hoe krijg je ons nu mooi op de foto?”

Gouden huwelijk straks zeldzaam

Het aantal koppels dat in 2015 50 jaar getrouwd was, is bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar 2000. In 2021 bereikt het aantal gouden huwelijken een hoogtepunt, en dat record zal nooit meer worden geëvenaard. Dit komt onder andere omdat we minder trouwen, ouder trouwen en omdat de generaties kleiner worden.

"Tranen biggelden over onze wangen"

De fotoshoot met het verliefde stel was een bijzondere gebeurtenis. Fotografe Nienke vertelt: "Aan het einde van de loveshoot werden Peter en Greet geïnterviewd en begonnen ze ronduit te vertellen over hoe hun levens samen kwamen, wat ze zo leuk aan elkaar vinden en hoe gelukkig zij nog steeds zijn. Achter de schermen keken we hoe dit bijzondere paar hun verhaal deed en de tranen biggelden over onze wangen. Het is zo enorm ontroerend om zulke lieve mensen te zien die elkaar al 55 jaar helemaal gelukkig maken."

Reageren

Gerelateerde artikelen

De mooiste trouwkaarten op een rijtje

Fotoshoot: 55 jaar getrouwd en dolverliefd